29 Ekim 2021 Cuma

Millet İttifakı’nın adayı tartışılıyor: 2’nci Ekmeleddin mi geliyor?

Gazeteci Emin Çapa, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak yurt dışında iş yapan, CEO’luk görevinde bulunmuş bir ismi göstereceğini öne sürdü. Coca Cola’nın eski CEO’su Muhtar Kent ve Ekonomist Özgür Demirtaş’ın isimlerinin konuşulması, “2. Ekmeleddin İhsanoğlu vakası mı yaşanacak?” sorusunu gündeme getirdi.

BOLD ANALİZ – Gazeteci Emin Çapa’nın CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını belirlediği iddiasının ardından kamuoyunda isimler dolaşmaya başladı.

PARTİLERLE İLİŞKİSİ OLMAYAN BİRİ

Emin Çapa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun partilerle hiçbir ilişkisi olmayan ve kamuoyunda tanınmayan bir isimle görüştüğünü öne sürdü. Söz konusu adayla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun da bilgisi olduğunu yazdı.

AKŞENER İMAMOĞLU VE YAVAŞ’I ÖN PLANA ÇIKARDI

Bu yazıdan önceki gün ise Akşener alışılmışın dışında gazetecilere “Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti olarak Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş’ın aday olması noktasında herhangi bir itirazımız olmaz” açıklamasında bulundu. Akşaner’in bu hamlesi Kılıçdaroğlu’nun önerdiği siyaset dışı, kamuoyunun tanımadığı bir ismi kamuoyunda tartıştırmak istemesi olarak yorumlandı.

AKŞENER İKİNCİ EKMELEDDİN VAKASINDAN ENDİŞELİ

Akşener’in 2014 seçimlerinde yaşanan Ekmeleddin İhsanoğlu vakasından endişe ettiği de iddia edildi. Şu anda hiç kimsenin konuşmadığı, adı kamuoyunda bilinmeyen, tanınmayan adayın Erdoğan karşısında pek şansı olmadığını düşünen İYİ Parti teşkilatının “bu adım tutmaz” dediği ifade ediliyor. Yerli ve milli tartışmasıyla toplumu kutuplaştıran Erdoğan’ın yurtdışından gelecek bir aday için “İşte görüyorsunuz. Kendileri aday olamadılar. İthal adayla karşımıza çıkıyorlar” kampanyası yürüteceği tahmin edildi.

HALK İHSANOĞLU’NU TANIYAMADAN SEÇİM YAPILDI

2014 seçimlerinde Erdoğan’a karşı MHP ve CHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır’dan gelip seçim kampanyası düzenlemişti. Yıllarca İslam İşbirliği Teşkilatı’nda görev yapan İhsanoğlu’nun yaşı ve siyasi performansı çok tartışma konusu yapıldı. Vatandaş İhsanoğlu’nu tanıyamadan önüne seçim sandığı geldi. Türkiye kamuoyunun büyük bölümünün adaylıktan sonra tanıdığı İhsanoğlu, iki partinin adayı olarak yüzde 38,44 oy almıştı. Erdoğan ise yüzde 51,76 oy oranıyla birinci turda seçilmişti.

EKONOMİST ÖZGÜR DEMİRTAŞ VE MUHTAR KENT

Aynı sorunun CHP’nin yurtdışından getireceği iddia edilen adayda da yaşanacağı tahmin ediliyor. Gazeteci Emin Çapa’nın açıklamasından sonra dün ekonomist Özgür Demirtaş’ın ismi gündeme geldi. Emin Çapa kendisine söylenen ismin Özgür Demirtaş olmadığını açıkladı. Çapa, söz konusu ismin yurt dışında iş yapan, CEO’luk görevinde bulunmuş ve tanınmış bir isim olduğunu dile getirdi. Bu kez uzun yıllar Coca Cola’nın CEO’luğunu Muhtar Kent’in ismi öne çıktı. Çapa, söz konusu ismin Akşener ve Karamollaoğlu ile görüştürüldüğü iddiasını da yineledi.

250 bin doları veren 19 bin kişi TC vatandaşlığı aldı

Millet İttifakı’nın adayı tartışılıyor: 2’nci Ekmeleddin mi geliyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder