28 Ekim 2021 Perşembe

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokrat uyarısı, Merkez Bankası ziyareti ve tezkere kararıyla gündem belirlemeye başlayınca AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefi haline geldi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun linç girişimine uğradığı görüntülerle CHP liderine ‘aba altından sopa’ gösterdi.

BOLD ANALİZ – 22 Nisan 2019’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenazesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu’na Osman Sarıgün adlı bir şahıs tarafından yumruk atıldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN SIĞINDIĞI EVİ YAKMAK İSTEDİLER

Saldırı, “PKK dışarı” sloganının atılmasıyla başlarken, olay yerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler de bulunuyordu. Kılıçdaroğlu’nun sığındığı ev için “Yakın bu evi!” diye bağırıldı. Hulusi Akar ise saldırıyı gerçekleştirenleri, “Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz, şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz.” ifadeleriyle yatıştırmaya çalıştı.

2,5 YIL SONRA YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Kılıçdaroğlu’na saldıranlarla ilgili dava ağır cezada değil Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ediyor. 7 Ekim 2021 tarihindeki duruşma 27 Ocak 2022 tarihine ertelenirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında, Kılıçdaroğlu’na Çubuk’taki linç girişimi görüntülerini izletti. , Anamuhalefet liderinin gündem belirlemesinden rahatsız olan Erdoğan, 2,5 yıl sonra Kılıçdaroğlu’na görüntülerle mesaj verdi.

ADAY BELİRLEME TAKTİĞİ ERDOĞAN’IN BAŞINI DÖNDÜRDÜ

Kılıçdaroğlu olası erken seçimler öncesi Erdoğan karşısına çıkarılacak aday konusunda ilginç bir taktik izledi. Önce kendisinin aday olabileceğine ilişkin kamuoyuna mesaj verdi. Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı’ndaki diğer partilerin ortak aday belirlemesi konusunda anlaştı. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise renk vermiyor.

SİYASİ CİNAYETLER ÇIKIŞI VE HAYIR OYU ERDOĞAN’I KIZDIRDI

Türkiye’nin seçimler öncesi karıştırılmak istendiğini açıklayan Kılıçdaroğlu yine AKP’yi köşeye sıkıştırdı. Erdoğan ve AKP’li yetkililer CHP liderinin bu açıklaması üzerinden günlerce savunma yapmak zorunda kaldı. Suriye tezkeresi konusunda CHP olarak hayır oyu vereceklerini açıklaması da Erdoğan’ın tepkisini çekti.

MERKEZ BANKASI ZİYARETİ DENGEYİ BOZDU

Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın bağımsızlığını yerle bir ettiğini tüm dünyaya duyuran Kılıçdaroğlu’nun, bankaya yaptığı ziyaret yine gündem oldu. Habertürk yazarı Kübra Par, “Kılıçdaroğlu’nun ziyareti etkili bir hamleydi” sözleriyle yorumladı. 10 büyükelçi krizinde de Erdoğan’ın ekonomik krizi unutturmak için büyükelçileri istenmeyen adam ilan etme talimatı verdiğini dünyaya ilk duyuran Kılıçdaroğlu oldu. Uluslararası medya 10 büyükelçi krizinde Kılıçdaroğlu’nun anlık mesajı üzerinden analizler yaptı.

MEMURLARA UYARIYA DA CEVAP VERMEK ZORUNDA KALDI

Kılıçdaroğlu’nun memur ve bürokratlara çağrısı da Erdoğan’ın kimyasını bozdu. Yolsuzluk yapan bürokratlara “Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz” mesajı veren Kılıçdaroğlu’na cevap vermek zorunda kaldı. Erdoğan “Sakın ha oyunlara gelmeyin, hiçbiri kılınıza dokunamaz” güvencesi verdi.

15 Temmuz’la ilgili yeni görüntüler: Zırh delici mermileri kim sıktı?

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder