27 Ekim 2021 Çarşamba

Ömer Köse’ye cezaevinde Kerbela’yı yaşatıyorlar: Günlük 15 litre su veriliyor

Türkiye’de kişi başı ortalama günlük su tüketimi 224 litre. Cezaevlerinde tutuklulara ise günlük 60 litre su verilirken 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına imza atan ekipten olan ve tek kişilik hücrede tutulan eski İstanbul TEM Müdürü Ömer Köse’ye ise günlük 15 litre su verilmesi tepki çekti. Cezaevi yönetimi 3 yıldır su sorununu çözmek için adım atmıyor.  

BOLD – Tekirdağ Cezaevi’nde 3 yılı aşkın bir süredir tek kişilik hücrede tutulan eski İstanbul TEM Müdürü Ömer Köse’ye temel ihtiyaçlarını karşılaması için su bile verilmiyor. Öğleye kadar akan sular, 3 yıldır öğle saatlerinde kesiliyor. Cezaevi yönetimi daha önce de gündeme gelen bu sorunun çözümü için bir adım atmıyor.

SİSTEM OTOMATİK OLARAK SUYU KESİYOR

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutuklu ve mahkumlara tüm ihtiyaçlarını karşılaması için kişi başı günlük 60 litre su hakkı verilirken tek kişilik hücrede tecrit edilen Köse’ye 15 litre su verilmeye devam ediliyor. Öğle saatlerinde ise su tamamen kesiliyor. Su olmadığı için kişisel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan Köse’nin kar suyunu eriterek tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığı daha önce da gündeme gelmişti. Gardiyanlar, söz konusu işkenceyi, ‘bakanlığın emri’ diyerek savunuyor. Cezaevlerinde tutuklulara verilecek su miktarı bilgisayarlı sistem üzerinden belirleniyor. Tanınan su miktarı kullanılınca sistem otomatik olarak suyu kesiyor.

BATTANİYE SATIN ALMASINA DA İZİN VERİLMİYOR

Ömer Köse’nin ayrıcı battaniye sorunu da yaşadığı belirtiliyor. Havalar soğumasına rağmen Ömer Köse’ye ikinci battaniye verilmiyor. Köse, buz gibi havada tek battaniye ile yaşamaya çalışıyor. Köse’nin bu uygulamalara yönelik şikayetleri de hiç bir şekilde dikkate alınmıyor. Ailesinin ‘yatağını, battaniyesini biz alalım’ teklifinin de cezaevi yönetimi tarafından geri çevrilirken, Köse’nin kantin ihtiyaçlarının da cüzi bir bölümünün karşılandığı öğrenildi.

EŞİ VE OĞLU DA TUTUKLANDI

Köse 22 Temmuz 2014’te tutuklandı. Köse bu sürenin 4 yıldan fazlasını tek kişilik hücrede geçirdi. Ömer Köse’den yaklaşık 3 yıl sonra hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan oğlu Serdar Köse ve kız kardeşi Selda Özdemir de cezaevine gönderildi. Son olarak 27 Ağustos 2021’de eşi Semra Köse tutuklanarak cezaevine gönderildi. Semra Köse, ByLock kullanmakla suçlanıyor.

Uluslararası mafyanın Türkiye istilası: AKP bu işin neresinde?

Ömer Köse’ye cezaevinde Kerbela’yı yaşatıyorlar: Günlük 15 litre su veriliyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder