26 Ekim 2021 Salı

Erdoğan’a tezkere cevabı: TÜGVA’lıları gönder Başkomutan Bilal Erdoğan olsun!

Tezkereyi Erdoğan’ın seçim çalışması olarak gören CHP’den ‘hayır’ oyları gelecek. Erdoğan’ın çocuklarının bedelli yaptığını hatırlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu da tezkere konusunda iktidarı sert dille eleştirdi.

BOLD – Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM’de görüşülüyor. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen tezkere ile ilgili CHP’nin, ‘hayır’ oyu vereceği açıklanmıştı.

CHP, tezkerenin Erdoğan’ın seçim çalışması olduğunu görüşünde. Genel Kurul’da konuşan CHP’li Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, tezkerenin iki yıllık süresini eleştirerek, “Anlaşılan, seçimler yaklaştıkça iktidar tezkerelerin süresini uzatıyor; korkunun ecele faydası yoktur” dedi.

TORBA TEZKERE

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gündeminde de tezkere vardı. Tezkere geldikten sonra gruplara bilgi verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Torba tezkere dönemi başladı. Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine gelin buna ‘evet’ deyin diyorlar” ifadelerini kullandı.

“Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Herkesi papağan gibi görme alışkanlığı var. Onu başkaları yapabilir ama biz CHP’yiz. Senin her dediğine ‘evet’ deseydik niye ayrı bir parti kuruyoruz? MHP senin her dediğine evet diyebilir ama biz milli kurtuluş savaşı döneminden gelen bir partiyiz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Tezkereler gelirdi 6 ay, 1 yıldı. Şimdi 2 yıl. Niçin?” diye de sordu.

Kılıçdaroğlu, son dönemde devlet içerisinde kadrolaşma iddialarıyla gündeme gelen TÜGVA üyelerinin yemin törenlerine atıfta bulunarak “Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar var; gönder kardeşim onları Suriye’ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin, evladımızın burnu kanamasın” diye konuştu.

ÇOCUKLARI BEDELLİ YAPAN ŞAHIS

Tezkere görüşüldüğü sırada sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Selvi Hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız. Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp, milletin evlatlarını ateşe atan Şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. Tezkereye ‘Hayır!’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

TEZKERE MECLİS’TEN GEÇTİ

Öte yandan Irak ve Suriye’ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP’nin “hayır” oylarına karşı AKP, MHP ve İYİ Parti’nin “evet” oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı.

TÜGVA’dan Hitler’in SS’lerini andıran yemin! Bilal Erdoğan’a böyle söz verdiler

Erdoğan’a tezkere cevabı: TÜGVA’lıları gönder Başkomutan Bilal Erdoğan olsun! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder