26 Ekim 2021 Salı

Benzine yeni zam: 28 kuruş daha artacak

Hükumetin en kolay ve hızlı vergi aldığı kalemlerden olan akaryakıta zam artık rutine bindi. Gece yarısı 44 kuruş zamlanan benzin fiyatı bu geceden itibaren 28 kuruş daha artacak. Türkiye’de yılda satılan yaklaşık 31 milyar litre akaryakıttan elde edelin ücretin yüzde 65’i vergi olarak Hazine’ye gidiyor.  

BOLD – Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen 10 büyükelçiye yönelik Tayyip Erdoğan’ın istenmeyen kişi çıkışı dolar fiyatını artırdı. Dolardaki yükselişin de etkisiyle akaryakıt fiyatları artmaya devam ediyor.

Dün gece yarısı 44 kuruş zamlanan benzin fiyatı bu geceden itibaren de 28 kuruş daha artacak.

LİTRE FİYATI 9 LİRAYA YAKLAŞTI

Benzin fiyatlarına bir zam daha geliyor. Gece yarısı 44 kuruş zamlanan benzininin litre fiyatı bu gece yarısından itibaren tekrardan 28 kuruş daha zamlanacak. 28 kuruşluk zam gelmesinin ardından Ankara’da ortalama 8,47 liradan satılan benzinin litre fiyatı 8,76 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 8,39 liradan 8,67 liraya, İzmir’de 8,47 liradan 8,76 liraya çıkacak.

SATILAN HER AKARYAKITIN YÜZDE 65’İ HAZİNE’YE GİDİYOR

Türkiye’nin Avrupa’da akaryakıttan en fazla vergi alan ülkelerden biri. Alınan her litrenin yaklaşık yüzde 65’i vergi olarak Hazine’ye gidiyor. Türkiye’de yılda 31 milyar litre civarında akaryakıt satılıyor. Bu yıl Hazine’ye yaklaşık 150 milyar liranın üzerinde akaryakıttan alınan vergiler girecek.

 

Gözüne kestirdikleri her şeyi yağmaladılar

Benzine yeni zam: 28 kuruş daha artacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder