28 Ekim 2021 Perşembe

Her taşın altından SADAT çıkıyor

15 Temmuz’da aktif görev aldığı iddia edilen, 3 yıl harp okulları mülakatlarına katılan ve terör örgütlerine silah sevkiyatı yaptığı ortaya çıkan SADAT’ın HDP binasına yapılan silahlı saldırıda da adı geçiyor. Saldırgan Onur Gencer hakkındaki iddianamede, Gencer’in SADAT bağlantılarının araştırıldığı belirtiliyor.

BOLD – Erdoğan’ın başdanışmanı iken ‘Mehdi’ açıklamalarının ardından istifa etmek zorunda kalan eski general Adnan Tanrıvedi’nin kurduğu SADAT’ın adı hep skandallarla gündemde.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE SİLAH SEVKİYATI

İlk olarak Sedat Peker’in iddiaları sonrası SADAT ismi geniş kitlelerce duyulmaya başlandı. Peker açıklamalarında, “MİT TIR’ları yakalandıktan sonra biz oraya, Bayırbucak Türkmenlerine insansız hava aracı, kıyafetler, sayıları oradaki tüm savaşçılara yetecek kadar telsizlerden tutun çelik yeleklere, TIR’larca… Milletvekili arkadaşımızla da konuştuk, o da iletmesi gereken yerlere iletti. Sonra dediler biz ek TIR verelim. Benim adıma giden diğer araçlar var, onlarınki de başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. O araçların içinde silah var, çocuk değiliz. Bu da normal. Bu SADAT tarafından organize ediliyor. Benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, kayıt yapılmıyor, direkt geçiş yapılıyor” ifadelerini kullandı.

HARP OKULLARI MÜLAKATI

SADAT üyeleri 15 Temmuz sonrası TSK’ya yapılan personel alımlarında seçici üyeler arasında bulunduklarını itiraf etti.
Harp Okulu mülakatlarında görev aldığını itiraf eden SADAT kurucularından Gürcan Onat, “Mülakatlar 2020 yılının sonun kadardı. 15 Temmuz kalkışmasından sonra emekli subaylar çağırıldı. Bu uygulama 2020 yılına kadardı, üç yıl görev yaptım. 2021’de eskiye dönüş yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesinden oluşturduğu ekiple mülakatları yapıyor” dedi.

15 TEMMUZ VE SADAT

SADAT ile ilgili en ilginç itiraflardan biri de 15 Temmuz gecesiyle ilgili. 15 Temmuz’da görev aldığını belirten eski SADAT üyesi Osman Görel, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın darbe korkusu nedeniyle Gülen Hareketi’ne kumpas kurduğunu açıkladı. Görel, “Gülen Grubunu askeriyenin içerisinden temizlenmesi gerekiyordu. 250 kişinin katili SADAT’tır. 15 Temmuz benim işlediğim en büyük günah, en büyük suç” dedi.

HDP BİNASINA SALDIRI

17 Haziran’da İzmir HDP İl binasına sabah saatlerinde gelen Onur Gencer, silahlı saldırı düzenlenmiş, parti binasında çay servisi yapan annesinin yerine o gün işe gelen Deniz Poyraz hayatını kaybetmişti.

Sağlık çalışanı olduğu ortaya çıkan Onur Gencer, Poyraz’ı öldürdükten sonra fotoğrafını çekerek “Leş 1” diyerek WhatsApp durumunda paylaşmıştı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan savcı Caner Ulu imzalı iddianamede ise SADAT’a dair dikkat çeken ifadeler yer aldı.

İddianamede, Gencer’i saldırının ardından Suriye’de görevli askeri personelin telefonla aramasının ifade edilmesi dikkat çekti. Bununla birlikte, Suriye’de 45 güne yakın bir süre bulunan Gencer’in, SADAT tarafından eğitildiğine dair iddiaların araştırıldığı ifade edildi.

Harp okulları mülakatlarını 3 yıl SADAT’çılar yaptı

Her taşın altından SADAT çıkıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder