26 Ekim 2021 Salı

Erdoğan’dan bilindik taktik: Büyükelçi hamlesiyle krizi unutturup seçmenini konsolide etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, istenmeyen şahıs ilan edilmesi talimatı verdiği 10 büyükelçiyle ilgili yine bilindik taktiğini uyguladı. Anket şirketlerine göre oyları 10 puan düşen Erdoğan, büyükelçi hamlesiyle ekonomik krizi unutturup tabanını memnun etmeyi başardı.

BOLD ANALİZ – AKP’ye yakın ORC anket şirketine göre iktidar partisinin oyları 10 puan düştü. Oy kaybının yüzde 5’i ekonomik kriz, yüzde 3’ü kötü yönetim, yüzde 2’si ise hak ve özgürlük kaygısından kaynaklandı. Her seçim öncesi ‘şapkadan tavşan çıkarma’ konusunda uzman olan Erdoğan, 2023 seçimleri öncesi köşeye sıkışırken imdadına 10 büyükelçi yetişti. Büyükelçiler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin serbest bırakın kararına rağmen cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala için bildiri yayınladı.

OYLARI DÜŞEN ERDOĞAN’A CAN SİMİDİ

Erdoğan, vatandaşın geçim derdini unutturmak için yakaladığı fırsatı ‘göğsünde yumuşatmadan’ atağa geçti. Diplomatik teamüllerin dışına çıkarak Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilerinin sınır dışı edilmesi talimatı verdiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun gereğini yapmasını istedi.

BATI’YA RUSYA VE ÇİN MESAJI VERDİ

Erdoğan tırmandırdığı 10 elçi kriziyle hem Türkiye’ye hem dünyaya ölümü gösterdi. S-400 hava savunma sistemi alınması, F-35 programından çıkarılması sonrası uzaklaştığı Batı ile ilişkileri tamamen koparıp tamamen Rusya ve Çin kanadına kayabileceği restini çekti. Erdoğan’ın blöfünü gören söz konusu 10 ülke de krizi tırmandırmaktan vazgeçti. Türkiye’nin daha da içe kapanması ve demokrasiden uzaklaşmasını önlemek için büyükelçilere Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine bağlılık mesajı yayımlatıldı.

SOĞAN EKMEK YERİM AMA…

Türkiye’deki muhalefete, iş insanlarına ve vatandaşlara da istediği anda dövizi fırlatabileceğini bir kez daha ispat etti. Doların 25 Ekim pazartesi sabahı 9.60 liradan 9.84 liraya kadar yükselmesi sonrası piyasalar alt üst oldu. Benzine 24 saat içinde 72 kuruş zam geldi. 5 kilo unun fiyatı 19 liradan 24 liraya yükseldi. Ayçiçek yağının 5 litresi 90 lirayı geçti. Zam yağmuruna rağmen AKP’li seçmen Erdoğan’ın büyükelçilere önce ayar verip sonra geri adım atmasından memnun oldu. “Soğan ekmek yerim ama Erdoğan’ın 10 ülkeye ayar vermesi çok iyi oldu” mesajları paylaşıldı.

GERİ ADIM ATAN KİM? ERDOĞAN MI 10 ÜLKE Mİ?

Erdoğan’ın 23 Ekim cumartesi günü Eskişehir’de yaptığı açıklamanın ardından başlayan kriz 25 Ekim pazartesi günü yumuşadı. AKP’liler büyük bir diplomatik zafer naraları atarken, Avrupa medyasında Erdoğan’ın geri adım attığı yazıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 ülkenin büyükelçilerine yönelik “Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimse bu ülkede barınamaz” sözlerinin not edildiğini bildirdi. Kavala’ya yönelik açıklamanın, Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesiyle tutarlı olduğunu söyledi.

BU KRİZİ SURİYE HAREKATIYLA TAÇLANDIRACAK

Erdoğan geri adım atacağını bile bile girdiği krizde herkese ölümü gösterip sıtmaya razı etti. ABD ve Avrupa Birliği’ne “İstersem sizinle bütün ilişkileri koparabilirim” mesajı verdi. ABD Başkanı Joe Biden ile 30 Ekim’deki görüşmesi öncesi el yükseltti. Bu tür operasyonları olası erken seçim öncesine kadar devam ettirmeyi planlayan Erdoğan, kaybettiği oyları geri getirmek için önümüzdeki günlerde de Suriye’ye harekatla taçlandırmayı hedefliyor. Dışarıda yapılan operasyonlarla fakirlik, geçim derdi, zamlar unutturulmaya çalışılacak.

 

Bahçeli açıkladı: Kavala serbest bırakılıp deport mu edilecek?

Erdoğan’dan bilindik taktik: Büyükelçi hamlesiyle krizi unutturup seçmenini konsolide etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder