26 Ekim 2021 Salı

Akşener, Yavaş ve İmamoğlu’nun adaylığına onay verdi: Hayır demeyiz

Yeniden parlamenter sisteme geçişin ardından başbakanlık için aday olacağını söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday göstermesi halinde Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına hayır demeyeceklerini söyledi.

BOLD ANALİZ – Kamuoyu, tüm anketlerde önde gözüken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına kilitlendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda net bir açıklama yapmazken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday gösterilmelerine hayır demeyeceklerini kaydetti.

TEK VE ORTAK ADAYLA GİDİLMELİ

Karar TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtlayan Akşener, “Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı’nın Belediye Başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim. Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz” dedi. Kendi adaylarının 13. Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Akşener, “Ama bu kişi yeni bir Tayyip Erdoğan olmayacak” ifadelerini kullandı.

AKŞENER BAŞBAKANLIĞI İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI

CHP ve İyi Parti öncülüğündeki Millet İttifakı aday kriterleri için çerçeveyi çizdi. Buna göre seçilecek Cumhurbaşkanı Türkiye’yi parlamenter sisteme geri döndürecek. Bu kapsamda İyi Parti Genel Başkanı Akşener, daha önce yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adayı olmayacağını, başbakanlığa talip olduğunu söylemişti.

KILIÇDAROĞLU: KARARI MİLLET İTTİFAKI VERECEK

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili Kılıçdaroğlu, adres olarak Millet İttifakı’nı gösterdi. Bu konuda daha önce yaptığı bir açıklamada Kılıçdaroğlu, “Olay cumhurbaşkanlığı olayı değildir, Türkiye olayıdır. Kararı verecek olan Millet İttifakı’nın iradesidir” demişti.

İMAMOĞLU İL ZİYARETLERİNİ HIZLANDIRDI

Kamuoyunda cumhurbaşkanlığı için adı geçen isimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise il ziyaretlerini hızlandırdı. Bu ay başında Trabzon, Bayburt ve Erzurum’da halkla bir araya gelen İmamoğlu geçen hafta da Elazığ ve Diyarbakır’a gitti. Bu gezilerinin “siyasi bir gezi” olmadığını öne süren İmamoğlu, “Ülkemizin her noktasında huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyaç var” dedi.

YAVAŞ: GÜNÜ GELİNCE KARAR VERİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da geçtiğimiz aylarda cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda gazeteci Fatih Altaylı’nın sorusuna ”Millet İttifakı’nın mutabık kaldığı bir konu sistem konusu. Diyorlar ki biz yan yana gelelim bir model koyalım ortaya. Eğer bu olursa cumhurbaşkanının önemi kalmayacak. Cumhurbaşkanı isminin önemli olduğunu düşünmüyorum. Adaylık konusunda genel başkanlar söylüyorlar, günü gelince karar vereceğiz diye. Tartışmaları gereksiz buluyorum” dedi.

 

İzmir’de gece yarısı operasyonu: Bank Asya’ya para yatıran 12 kişiye 6 yıl sonra gözaltı

Akşener, Yavaş ve İmamoğlu’nun adaylığına onay verdi: Hayır demeyiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder