25 Ekim 2021 Pazartesi

Sağlık çalışanlarından kazada ölen doktor Rümeysa Berin Şen için eylem

Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu olan KHK’lı Prof. Dr. Murat Şen’in trafik kazasında hayatını kaybeden kızı doktor Rümeysa Berin Şen için Ankara’da eylem düzenlendi.

BOLD –  Türk Tabipler Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, doktor Rümeysa Berin Şen’in nöbet dönüşü trafik kazasında yaşamını yitirmesi sonrası çalışma şartlarının düzelmesi için bugün eylem düzenledi.

Ankara Şehir Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum kliniği asistanlarından Rümeysa Berin Şen, önceki gün Ankara’da kendi arabasıyla geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Meslektaşları hem 25 yaşındaki genç doktoru anmak hem de çalışma koşullarının düzeltilmesi için Sağlık Bakanlığı’na yürüdü.

Eyleme Anadolu’nun farklı illerindeki Tabip Odaları da sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla ve saygı duruşuyla destek verdi, Rümeysa Berin Şen’in 36 saatlik nöbet sonrasında geçirdiği kazanın cinayet olduğu vurgulandı.

BABASI KHK’LI HUKUK PROFESÖRÜ

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden geçen yıl mezun olan Rümeysa Berin Şen, 1 yıl Kayseri’de görev yaptıktan sonra 2,5 ay önce kadın doğum alanında uzmanlığı kazanarak Ankara Şehir Hastanesi’nde göreve başlamıştı.

Rümeysa Berin Şen’in babası Prof. Dr. Murat Şen, 8 Şubat 2018’den beri Kayseri Bünyan Cezaevinde tutuklu. Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 12 yıl hapis cezası verilen Şen, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanıydı.

ANKARA ŞEHİR HASTANESİ’NDEN “36 SAAT NÖBET” AÇIKLAMASI

Öte yandan Ankara Şehir Hastanesi, Rümeysa Berin Şen’in ölümüyle ilgili, “Çalışma arkadaşımızın vefatı sonrası, sosyal medyada 36 saat nöbetten dolayı olayın meydana geldiğine ilişkin iddialar üzüntümüzü daha da artırmaktadır. Dr. Rümeysa Berin Şen, cuma gecesi normal nöbetini tutmuş ve cumartesi sabah nöbet bitiminde hastaneden ayrılıp evine giderken bu acı olay meydana gelmiştir” açıklamasını yaptı.

Tutsak akademisyenin doktor kızı, 36 saatlik nöbet dönüşü kazada yaşamını yitirdi

 

Sağlık çalışanlarından kazada ölen doktor Rümeysa Berin Şen için eylem yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder