29 Ekim 2021 Cuma

Diyanet, 29 Ekim hutbesinde yaşlılara vefayı anlattı

Bugün 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’nci kuruluş yıl dönümü. Diyanet, bu haftaki cuma namazı hutbesinde yaşlılara vefayı anlattı. 29 Ekim’e ise çok küçük bir paragraf ayrılması dikkat çekti. 

BOLD – Diyanet 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü bir ay gecikmeli kutladı. Diyanet işleri Başkanlığı, 29 Ekim’in yıl dönümünde cuma hutbesini yaşlılara ayırdı. Önceki hutbeleri bir gün önceden sitesine koyan Diyanet, bu hutbeyi gecikmeli olarak cuma saatine yakın bir zamanda yayınlaması dikkat çekti.

GEÇMİŞLE GELECEĞİ BAĞLAYAN KÖPRÜLER

“Yaşlılarımıza vefa, rahmet ve mağfiret vesilemizdir” başlıklı hutbede yaşlıların geçmişle geleceği birbirine bağlayan en değerli köprüler olarak nitelendirildi. Yaşlıların Allah’ın dualarına icabet ettiği, ihsan ve ikramına mazhar kıldığı kimseler olduğu belirtilen hutbede, “Bizler, Rabbimize olan sevgimizi, Peygamberimize olan muhabbetimizi onlardan öğrendik. Milli ve manevi değerlerimizi, örf ve âdetlerimizi onlar bize aktardı. Yuvalarımızın dayanağı, bereket kaynağımız hep onlar oldu” denildi.

GÖNÜLLERİNİ ALIN, ÖF BİLE DEMEYİN

Yaşlıların yalnız bırakılmamalarının öğütlendği hutbede, “Rahmet ve bereket vesilesi olan büyüklerimizi, fedâkar ve cefâkâr anne babalarımızı yaşlandıklarında yalnız bırakmamaktır. Ömürlerinin en hassas döneminde yanı başlarında olmak, ihtiyaçlarına koşmaktır. Onlara gönül alıcı söz söylemek, “öf!” bile dememektir. Şefkat ve merhametle muamele etmek, hayır dualarına mazhar olmaktır. Zira yaşlılara hürmet, Cenâb-ı Hakk’ın rızasına sebeptir” denildi.

HÜRMETTE KUSUR ETMEYİN

Büyüklere hürmette kusur etmemeyi öneren Diyanet, hutbede şu ifadelere yer verdi: “Hal ve hatırlarını soralım, her türlü hizmetlerine seve seve koşalım. Yaşlılarımıza hürmetin, hanelerimize huzur, ömrümüze bereket katacağını unutmayalım.”

ATATÜRK’ÜN ADI ANILMADI

Hutbede 29 Ekim’e küçük bir paragraf ayrılırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün adının anılmaması dikkat çekti. 29 Ekim’le ilgili şu ifadelere yer verildi: “Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü. Bu vesileyle şanlı Kurtuluş Mücadelemizde canlarıyla, kanlarıyla bu toprakları savunan ve vatanımızı bize emanet eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Yüce Rabbimiz kıyamete kadar bu mukaddes vatanda birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eylesin.”

250 bin doları veren 19 bin kişi TC vatandaşlığı aldı

Diyanet, 29 Ekim hutbesinde yaşlılara vefayı anlattı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder