27 Ekim 2021 Çarşamba

Akşener: Erdoğan’ın giderayak milletimize attığı son kazık

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Sayın Erdoğan’ın 2022 bütçesinde yoksulluğa, enflasyona, işsizliğe, gelir dağılımındaki adaletsizliğe çözüm yok. Erdoğan’ın giderayak milletimize attığı son kazığı bütçesidir” dedi.

BOLD – İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Akşener, “İktidardakilerin becerikli ellerinde paralarımızın iyice pul, emeklerimizin zayi edildiği bir haftayı daha geride bıraktık.” diye konuştu.

GEÇİNEMİYORUM DİYEN TERÖRİST

Türkiye’de herkesin terörist ilan edildiğini belirten Akşener, “Geçinemiyor musun? O zaman teröristsin. İflasın eşiğinde misin? O zaman hainsin. Sosyal medyada eleştiri mi yazdın? O zaman millî güvenliğimiz için bir tehditsin.!” dedi.

5-10 MAAŞLI DANIŞMANLAR

AKP’nin politikaları yüzünden Türkiye’nin kara para ile mücadelede gri kategoriye düştüğünü kaydeden Akşener, “Mesela 5-10 maaşlı danışmanlar sarayda sefa sürerken asgari ücretin altında maaş alan emekliler bir millî güvenlik tehdididir. Mesela saray korkusundan yolsuzluk soruşturması açamayan savcılar bir millî güvenlik tehdididir” diye konuştu.

SARAY MÜTEAHHİTLERİNE BOL KEPÇE

2022 bütçesinden yandaş müteahhitlere ayrılan payı da açıklayan Akşener, “Saray müteahhitlerine 2021 yılında 31 milyar lira olan bu ödenek önümüzdeki yıl için yüzde 37 artırılmış, 42.5 milyar liraya yükseltilmiş. Saray müteahhidine gelince artış gerçek enflasyon kadar. Ya demek ki enflasyon yüzde 37. Millete gelinceyse TÜİK’in makyajlı enflasyonu kadar bile değil. Utanmazlığa bakar mısınız? Vicdansızlığa bakar mısınız? 2017-2024 dönemi için hazinemizden saray garantili çeteye ödenecek para toplam 25 milyar dolar. Bu bütçe bir savurganlık, bir israf bütçesidir. Bu bütçe milletin emeğini faizcilerin kursağına akıtan bir bütçedir. Bu bütçe Sayın Erdoğan’ın giderayak milletimize attığı son kazığın bütçesidir” değerlendirmesi yaptı.

 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu görüntü ile tehdit etti: Ders çıkarmamış

Akşener: Erdoğan’ın giderayak milletimize attığı son kazık yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder