28 Ekim 2021 Perşembe

Kıbrıs’taki kaset skandalı Ankara’ya uzanıyor! Sedat Peker’deki kaset arşivi kimin?

Bir dönem Ankara’da mantar gibi bir anda türeyen, 300 saunada kaydedilen siyasilere ait yüzlerce kasetin kaybolduğunu hatırlatan gazeteci Adem Yavuz Arslan, Sedat Peker’in elindeki kasetlerin bu kasetler olabileceğini söyledi.

BOLD – Siyasetin ve bürokrasinin şekillendirilmesinde kullanıla kasetler Kıbrıs’ta da devreye girdi. Sedat Peker’in elinde bulunan arşivlerden sosyal medyaya yansıyanlar adada siyasi krize ve istifalara yol açtı.

Sedat Peker, Kıbrıslı siyasilerin yanı sıra elindeki arşivde Ankara’daki siyasilere ait kasetler de bulunduğunu söyledi. Derin devletle büyüyen Peker’in yalnız olmadığını belirten gazeteci Adem Yavuz Arslan, kasetlerle Kıbrıs’ın yeniden şekillendirildiğini anlattı.

Erdoğan’ın Kıbrıs’a özel bir ilgi duyduğunu söyleyen Arslan, adaya kumar oynamaya giden herkesin MİT tarafından kayıt altına alındığını belirtti.

Kıbrıs’a giden hemen herkesin kaseti olabileceğini söyleyen Arslan, son videosunda Sedat Peker’in arşivinin nasıl oluşturulduğunu anlattı.

Arslan ayrıca, 2005 yılında Ankara’da açılan 300 saunada siyasilerin uygunsuz görüntülerinin kaydedildiğini hatırlattı. ‘Sauna Çetesi’ operasyonuna atıfta bulunan Arslan, o dönem kaydedildiği öğrenilen 300 kasetten sadece 3’ün polisin eline geçtiğini anlattı.

Arslan, Sedat Peker’in elindeki kasetlerin de bu kayıp kasetler olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi?

 

Kıbrıs’taki kaset skandalı Ankara’ya uzanıyor! Sedat Peker’deki kaset arşivi kimin? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder