26 Ekim 2021 Salı

Anayasa Mahkemesi Ayşe Özdoğan’ın tahliye talebini oybirliğiyle reddetti

AYM, 25 gündür hapiste olan 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın tahliye talebini  reddetti. İstanbul Adli Tıp Kurumu, Özdoğan’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu vermişti.

BOLD ÖZEL – Anayasa Mahkemesi (AYM), Antalya L Tipi Cezaevinde tutuklu olan 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın infaz ertelemesine yönelik tedbir talebini 19 Ekim’de verdiği kararla reddetti.

Özdoğan’ın sürekli takip ve tedavisinin sağlanması için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine yatırılması, tedavi süreci ve sağlık durumunun uygun olduğu ölçüde refakatçiye izin verilmesi için gerekli olan tedbirlerin derhal alınmasının belirtildiği kararda “Başvurucunun infazın ertelenmesine yönelik tedbir talebinin bu aşamada reddine, başvurucunun hâlen Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutulduğu gözetilerek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının Anayasa Mahkemesini süreç hakkında gecikmeksizin bilgilendirilmesine 19/10/2021 tarihinde OYBİRLİĞİ ile karar verildi.” denildi.

RED GEREKÇESİ

AYM, red gerekçesini, Özdoğan tutuklandıktan sonra yeniden başlatılan infaz erteleme prosedürünün halen daha devam etmesine dayandırdı.

Kararın 22. maddesinde açıklanan gerekçede “Ceza İnfaz Kurumu tarafından, başvurucunun sağlık durumu ve Adli Tıp Raporu’nda başvurucunun hastalıklarının ilerlemesi veya vasfının değişmesi durumunda yeniden değerlendirilebileceği hususları dikkate alınarak yeniden infazın ertelenmesi prosedürü başlatıldığı anlaşılmaktadır. Anılan süreç devam etmektedir. Başvurucunun sağlık durumu değerlendirilerek bu konuda yeni bir rapor düzenlenecektir. Bu nedenle başvurucunun infazın ertelenmesi yönündeki tedbir talebinin bu aşamada reddi gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

“METASTAZ YOK” DİYE CEZAEVİNDE KALABİLİR RAPORU VERİLDİ

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Ayşe Özdoğan’ın cezası Yargıtay tarafından 18 Şubat 2021’de onaylandı, karar UYAP’a geçtiğimiz haziran ayında konuldu. İstanbul Adli Tıp Kurumu, Özdoğan’a 1 Ekim 2021’de metastaz ve nüks olmadığı için ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi.

2 Ekim’de tutuklanıp Denizli T Tipi Cezaevine gönderilen Özdoğan 8 Ekim’de Antalya L Tipi Cezaevine sevk edildi. Nisan 2019’da eşiyle birlikte gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanan Ayşe Özdoğan’a 7 Kasım 2019’da maksiller sinüs kanseri teşhisi konulmuştu. Bir oğlu bulunan Özdoğan’ın eşi de aynı cezaevinde tutuklu. Babası Alzheimer hastası olan Özdoğan’ın annesi de geçen ay yumurtalık kanserine yakalandı.

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN 6 SAYFADAN OLUŞAN KARARI

 

Ayşe Özdoğan’ın 72 yaşındaki annesini gözaltına aldılar

Anayasa Mahkemesi Ayşe Özdoğan’ın tahliye talebini oybirliğiyle reddetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder