27 Ekim 2021 Çarşamba

AKP seçmeniyle yapılan anketten çarpıcı sonuç: Bir daha oy vermem

Son açıklanan anket AKP’ye defalarca oy vermiş seçmenin kırgın, üzgün ve küskün olduğunu gözler önüne serdi. MAK Danışmanlığın araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 56’sı ise “bir daha kesinlikle oy vermem” diyor.

BOLD – Türkiye’nin artık yönetilemediğini söyleyen muhalefet erken seçim istiyor, iktidar partisi AKP ve ortağı MHP ise buna yanaşmıyor. Erdoğan ise seçimlerin zamanında yapılacağını defalarca dile getirdi. Buna rağmen muhalefet erken seçim konusunda ısrarcı. Erdoğan’ın neden erken seçim istemediğini gözler önüne seren bir anket çalışması yayınlandı.

AKP SEÇMENİYLE DOĞRUDAN YAPILDI

MAK Danışmanlık şirketi Ekim 2021 Türkiye Gündem Araştırmasını kamuoyu ile paylaştı. Şirket bu son anketi doğrudan AKP seçmeniyle gerçekleştirdi.

Bugüne kadar AKP’ye oy veren seçmenlere şu anki düşüncelerini soran şirketin araştırmasında dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırmaya katılanların yüzde 74’ünün AKP’ye bir ya da birkaç seçimde oy verdiğinin belirlendiği ankette, “Önümüzdeki ilk seçimde AK Parti’ye oy verme davranışınız nasıl olacak?” sorusu yöneltildi. 4 bin 255 kişinin yüzde 56’sı “Kesinlikle oy vermeyeceğim” cevabı verdi. Yüzde 8’i ise, kararsız olduğunu söyledi.

Araştırmaya katılan 2 bin 723 kişinin yüzde 49’u ise partinin kendisini “kızdırdığını”, yüzde 33’ü “üzdüğünü”, yüzde 11’i ise “küstürdüğünü” aktardı. Kızgın seçmenin yüzde 9’u AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, yüzde 15’i de parti politikalarından dolayı oy vermeyeceğini belirtti.

Hava atmayı sevmem ama az önce benzin istasyonuna girdik

 

AKP seçmeniyle yapılan anketten çarpıcı sonuç: Bir daha oy vermem yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder