26 Ekim 2021 Salı

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşme olasılığı: İlave görüşmelere yerimiz var

Erdoğan-Biden görüşme ihtimali sorusuna Beyaz Saray’dan “İlave ikili görüşmelere son halini vermek için üzerinde çalıştığımız programla ilgili aldığım notlara göre yerimiz var” yanıtı geldi.

BOLD – Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için geçen ay New York’a giden Erdoğan, tüm taleplere rağmen ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisiyle görüşmediğini söyledi. Çevrimiçi yapılan zirveye Erdoğan kalabalık bir heyet ile gitmişti.

Osman Kavala’nın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararı gereği serbest bırakılması için 10 büyükelçinin yaptığı açıklama krize neden oldu. Erdoğan, ABD büyükelçisi dahil 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmesini istedi.

Kriz, büyükelçilerin dün yaptığı yeni açıklama ile son bulsa da ABD Dışişlerinden dün gece yeni bir açıklama geldi. Büyükelçinin arkasında duran Beyaz Saray, Erdoğan’ın sözlerinin not edildiği belirtti.

 YERİMİZ VAR

Krizin ardından Roma’da yapılacak G 20 Zirvesinde ABD Başkanı Biden’ın bu sefer Erdoğan’ın görüşüp görüşmeyeceği merak konusu oldu.

Sputnik’in haberine göre, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Avrupa’daki zirve sırasında ABD Başkanı Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi ihtimalini dışlamadı.

Biden’ın zirvelere katılacağı İtalya ve Britanya ziyaretlerinin takviminde bir miktar boş yer olduğunu söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden’ın Tayyip Erdoğan’la görüşmesi ihtimaline ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “İlave ikili görüşmelere son halini vermek için üzerinde çalıştığımız programla ilgili aldığım notlara göre yerimiz var.”

Erdoğan’a tezkere cevabı: TÜGVA’lıları gönder Başkomutan Bilal Erdoğan olsun!

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşme olasılığı: İlave görüşmelere yerimiz var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder