27 Ekim 2021 Çarşamba

Gazetecisinden liderine AKP ateşle oynuyor!

‘Seçim sonuçlarını tanımayız’a yorulan AKP’li gazeteci Nuh Albayrak’ın yazısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da muhtarlara mahkeme kararlarına uymama talimatı verdi. Erdoğan ise siyasi suikastların konuşulduğu bugünlerde Kılıçdaroğlu’nu linç görüntüleriyle alenen tehdit etti.

BOLD – İktidardaki AKP’den son günlerde ardı ardına benzerlerine az rastlanan açıklamalar geliyor. İlk olarak AKP’nin yayın organlarından Star’ın internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak 2023 seçimlerinde Türkiye’yi silahsız 15 Temmuz teşebbüsünün beklediğini öne sürdü. Muhalefeti bu teşebbüsün içinde olmakla suçlayan Albayrak, “Bu ülkeyi önemseyen herkes buna hazır olmalı” dedi.

Gazeteci Mevşin Mengü, bu açıklama ile Albayrak’ın kaybedilmesi halinde ‘2023 seçim sonuçlarını kabul etmeme’ çağrısı yaptığını belirtti.

SOYLU’DAN MUHTARLARA KANUNSUZLUK TALİMATI

Ankara’da dün muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise muhtarlara skandal bir talimat verdi. Soylu, metruk binalar konusunda mahkeme kararından şikayet eden muhtarlara, “Muhtarlarımız diyor ki ‘Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık. Mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara ‘Bu binayı ne yapacaksın.’ Muhtar ‘mahkeme kararı var yıkamayız’ diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya” dedi.

Soylu’nun muhtarlara ‘mahkeme kararını kale almayın’ talimatı verdiğini savunan muhalefet, İçişleri Bakanına tepki gösterdi.

ERDOĞAN’DAN VİDEOLU TEHDİT

Son olarak da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında muhalefete tehdit dolu mesajlar gönderdi. Erdoğan, partisinin grup toplantısında bir de video yayınladı. Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ifadelerden sonra izlettiği videoda CHP liderinin saldırıya uğradığı görüntüler verildi. Yayımlanan videoda Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’taki şehit cenazesinde Osman Sarıgün tarafından uğradığı saldırının anları verildi. Bu görüntüler eşliğinde “11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan” ifadesinin yer alması dikkat çekti. Videonun sonunda Kılıçdaroğlu için “Millete hesap verecektir” denildi.

SENDEN KORKUM YOK

Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın grup toplantısında izlettiği kendisine yönelik Çubuk’taki linç görüntülerine değindi. Kılıçdaroğlu “Şahıs bugünkü grup toplantısında uzun uzun benim videolarımı izletmiş, aleni tehditler savurmuş, adeta birilerine yarım kalan işi bitirin talimatı vermiş. Ne senden ne senin şürekandan korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim. Bilesin” diyerek konuşmasını bitirdi.

Erdoğan daha önce de Rize’de saldırıya uğrayan İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener’i tehdit edip, “Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler” demişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu görüntü ile tehdit etti: Ders çıkarmamış

Gazetecisinden liderine AKP ateşle oynuyor! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder