26 Ekim 2021 Salı

‘Halel’ derdine düşen HSK Süleyman Soylu’nun “Gece yık” talimatını duymadı

Soylu, madde bağımlılarının mekanı haline gelen metruk binaların yıkımının mahkeme engeline takıldığını söyleyen muhtarlara, “Ya arkadaş sen gece yık” talimatı verdi. Soylu’nun konuşması HSK’nın dün yaptığı ‘Halel’ açıklamasını hatırlattı.

BOLD – Son dönemde bazı basın yayın organlarında çıkan adli kararlarla ilgili eleştiren haberlere Hakim ve Savcılar Kurulu’ndan (HSK) tepki geldi.

Bu tür haberleri Türk Yargı Sistemine yönelik eleştiri sınırlarını aşan bir takım açıklamalar olarak niteleyen HSK’dan yapılan açıklamada, Türk Yargısının itibarına halel getirebilecek bu durum nedeniyle, Kurulumuzca basın açıklaması yapılması zarureti hasıl olmuştur. Anayasamızın 138’inci maddesinde, hâkimlerin görevlerinde bağımsız oldukları; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanı kanaatlerine göre hüküm verdikleri; hiçbir organ, makam, merci veya kişinin, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremeyeceği, genelge gönderemeyeceği, tavsiye ve telkinde bulunamayacağı öngörülmüştür. Değinilen Anayasal ilke çerçevesinde, tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlar ile birey ve toplulukların yargı bağımsızlığına saygı göstererek, yargılama süreçlerine müdahale niteliği taşıyacak her türlü eylem ve söylemden kaçınması önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur” denildi.

YA ARKADAŞ GECE YIK

Bugün Ankara’da muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtarlara skandal bir talimat verdi. Soylu, metruk binalar konusunda mahkeme kararından şikayet eden muhtarlara, “110 bin metruk bina vardı, biz bunun 75 binden fazlasını yıktık. 15 binini de restore ettik. Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki ‘Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık. Mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara ‘Bu binayı ne yapacaksın.’ Muhtar ‘mahkeme kararı var yıkamayız’ diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya” dedi.

METRUK BİNADA DEĞİL LÜKS ARAÇLARDA İÇİLİYOR

Sosyal medyada da gündem olan konuşma, kullanıcıların tepkisini çekti. Lüks araçlarda uyuşturucu içen AKP’lileri hatırlatan bir kullanıcı, “Akp-MHP’li Süleyman Soylu, uyuşturucunun “sadece Metruk-Terk edilmiş binalarda içildiği” algısı oluşturup, kral daireleri ve Audi otomobillerde uyuşturucu çekenleri gözden kaçırıyor. Can alıcı nokta, uyuşturucunun en büyük, en güvenlikli kentlere nasıl ulaştığının yanıtını vermiyor?!”

Uluslararası mafyanın Türkiye istilası: AKP bu işin neresinde?

‘Halel’ derdine düşen HSK Süleyman Soylu’nun “Gece yık” talimatını duymadı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder