28 Ekim 2021 Perşembe

Sonunda ‘Bay Kemal’e yenildi: Artık elinden tehditten başka bir şey gelmiyor

Kılıçdaroğlu liderliğinde kurulan Millet İttifakı, Erdoğan’ın tahtını tehdit ediyor. Anketlere göre günden güne eriyen Erdoğan yıllarca ‘Bay Kemal’ dediği Kılıçdaroğlu’nun yıldızını parlatan çıkışları karşısında geri kaldı. Erdoğan, son grup toplantısında yıllarca hiciv ettiği siyasi rakibini linç görüntüleriyle tehdit etmekten başka bir hamle yapamadı.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde gündemi belirliyor olması Erdoğan’ın canını iyiden iyiye sıkmaya başladı. Bürokrat uyarısı, Merkez Bankası ziyareti ve tezkere kararı çıkışlarıyla yıldızını parlatan Kılıçdaroğlu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefi haline geldi.

Kılıçdaroğlu’nu yıllarca ‘Bay Kemal’ diyerek karikatürize eden Erdoğan’ın alışılmışın dışında hareketleriyle dikkat çekiyor. Erdoğan, son olarak Kılıçdaroğlu’nun linç girişimine uğradığı görüntülerle CHP liderine ‘aba altından sopa’ gösterdi.

BAY KEMAL YANDAŞ YAZARLARI DA BIKTIRDI

Erdoğan’ın yıllarca kullandığı ‘Bay Kemal’ lakabı yandaşları da bıktırdı. AKP’nin büyük kongresinde izlenimlerini yazan Ahmet Hakan, Erdoğan’ın kongrede de aynı ifadeleri kullandığını belirterek şunları kaydetti: “Erdoğan, son kongre konuşmasında yine ‘Bay Kemal’ dedi. Bakıyorum bazı entel dantel tiplere… ‘Bay Kemal söylemi fazlasıyla bıktırdı’ diyorlar. Eh ben de biraz entel dantel kaçan bir tip olduğum için… Ne yalan söyleyeyim, beni de bıktırdı Bay Kemal’ söylemi.”

MİLLET İTTİFAKININ BAŞARISI

Cumhur İttifakına karşı Kılıçdaroğlu önderliğinde kurulan Millet İttifakı aradaki puan farkını kapatarak öne geçti. Millet İttiafı’nın adayının Erdoğan karşısında kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

 

MAK Araştırmanın son çalışmasına göre, AKP’ye birden fazla seçimde oy veren seçmenin yüzde 56’sı bir daha AKP’ye  kesinlikle oy vermeyeceğini söyledi.

Metropoll Araştırması ise Erdoğan’ın canını daha da sıkacak cinsten. Buna göre, Erdoğan’ın “görevini yapış tarzını onaylamayanların” oranı yüzde 56.2’ye yükseldi. Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaylamadığını söyleyen AKP seçmenini oranı ise Eylül ayına kıyaslandığında yüzde 17.8’den yüzde 23.8’e yükseldi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ‘ŞAHIS’ ÇIKIŞI

Öte yandan Kılıçdaroğlu, son TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan için ‘şahıs’ ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun, dün hem sosyal medya paylaşımında hem de yaptığı basın açıklamasında “şahıs” söylemini sürdürdü.

Independed Türkçe’den Ali Kemal Erdem’in haberine göre, Siyaset bilimci Nezih Onur Kuru Kılıçdaroğlu’nun ‘şahıs’ kelimesine ağırlık vermesindeki birinci nedenin Erdoğan’ın ‘şahsım’ kelimesini sıklıkla kullanması olduğunu belirtti. Kuru, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Erdoğan’ın şahsına göre dizayn edilmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu ilk olarak bunlara atıf yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi?

Sonunda ‘Bay Kemal’e yenildi: Artık elinden tehditten başka bir şey gelmiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder