28 Ekim 2021 Perşembe

Kadın cinayetleri durmak bilmiyor: İki kadın daha öldürüldü

Kocaeli ve Denizli’de iki kadın erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Bu iki kadınla birlikte bu yıl içerisinde öldürülen kadın sayısı 295’e ulaştı.

BOLD – Kocaeli ve Denizli’de iki kadın erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Kocaeli’nde kendisinden ayrılmak isteyen kadını öldüren arkadaşı, taksiyle cesedi emniyete götürüp teslim oldu. Denizli’de de bir kadın ayrılmak istediği erke arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

ORMANLIK ALANDA ÖLDÜRÜP EMNİYETE GÖTÜRDÜ

Kocaeli’de Ali Akbaba, taksiyle Seyhan Gözer’i ormanlık alana götürdü. Saraylı mevkiinde kadını öldüren Akbaba, geldiği taksiciyi tehdit ederek, cesedi taksinin arka tarafına koydu. Gölcük ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olan Akbaba tutuklanırken, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri Gözer’in öldüğünü belirledi. Olay yeri ekiplerinin iki saat süren incelemesinin ardından kadının cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Gölcük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AYRILMAK İSTEYEN KIZ ARKADAŞININ BOĞAZINI KESTİ

Denizli’de 23 yaşındaki Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Z. (25) tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Olay Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi 6071 Sokak’taki bir apartta meydana geldi. İkilinin sabah 06:00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle tartıştığı, öfkelenen Furkan Z’nin mutfaktan aldığı bıçakla Şirin’e saldırdığı iddia edildi. Şirin’in boğazını keserek öldürdüğü öne sürülen ve olay yerinden kaçan Furkan Z, kaçtığı araç belirlenerek yakalandı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri Şirin’in hayatını kaybettiğini belirledi.

BU YIL 295 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye’de kadın cinayetleri son yıllarda büyük artış gösterdi. Kadın cinayetleri ile ilgili istatistik yayınlayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2017’de 409, 2018’de 440, 2019 yılında 474, 2020 yılında 410 kadın cinayete kurban gitti. Bu yılın ilk 10 ayında öldürülen kadın sayısı ise 295. Öldürülen kadınların büyük bir bölümü erkekler tarafından, ekonomik sıkıntı, boşanmak istemesi ya da barışma isteğini reddetmesi gibi nedenlerle hayata veda etti.

 

Kılıçdaroğlu sazı eline alınca Erdoğan’ın hedefi oldu: Çubuk görüntüleri neyin habercisi?

Kadın cinayetleri durmak bilmiyor: İki kadın daha öldürüldü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder