27 Ekim 2021 Çarşamba

Peker ve Falyalı Kıbrıs’ta ne çeviriyor?

Kıbrıs’ta bir mafya savaşının sürdüğünü anlatan gazeteci Cevheri Güven, son videosunda kaset skandallarıyla siyasi depremin yaşandığı adayı karıştıran olaylar zincirini ele aldı.

BOLD – Gazeteci Cevheri Güven son videosunda Kıbrıs’ı karıştıran olaylar zincirini ele aldı. Siyasi depreme neden olan kaset skandalının perde arkasındaki gelişmeleri irdeleyen Güven, Erdoğan’ın bu olayların neresinde olduğunu da anlattı.

Kıbrıs’ta süren bir mafya savaşına dikkatleri çeken Güven, “Mafya savaşında Başbakan devrildi. Kıbrıs’taki kaset savaşlarının anlamı ne? Başbakanı ve Cumhurbaşkanını avucunun içine alan Oligark Halil Falyalı’ya nasıl oldu da dokunuldu? Falyalı nasıl oldu da tutuklanabildi? Değişen denge ne? Başbakan’ı deviren darbenin gölgesinde Sedat Peker ve Halil Falyalı kavgası sadece buz dağının görünen yüzü. Kıbrıs’ın dönüştürülme sürecinde bir numaralı aktör Erdoğan ve hayali okyanustakiler gibi vergi ve suç cenneti bir ada oluşturmak. Bu savaşta Kıbrıslı siyasiler kadar hedef olan bir nokta daha var” dedi.

Gergerlioğlu o günü anlatınca TBMM Başkanı Şentop’a kaçacak yer aradı

Peker ve Falyalı Kıbrıs’ta ne çeviriyor? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder