25 Ekim 2021 Pazartesi

Tek maaştan yakınan AKP’li Miroğlu, ek iş yapmayı düşünüyor

Ek ödeme hariç yaklaşık 15 bin 800 lira milletvekili emekli maaşı alan AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, tek maaşla geçim sıkıntısı yaşadığını belirtip “Yoksullaştığımı hissediyorum” dedi. Ek iş yapmayı düşündüğünü belirten Miroğlu’nun bu açıklaması akıllara kamudan birçok yerden maaş alan AKP’lileri getirdi. 

BOLD – Derinleşen ekonomik kriz AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nu da etkiledi. Milletvekili emekli maaşıyla yaşadığını belirtip geçinemediğini ifade eden Miroğlu, “Yoksullaştığımı hissediyorum” dedi.

EK İŞ ÇAĞRISI YAPTI: YAZI YAZSAM EVİN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNABİLİR MİYİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Yeni Journal’dan Çınar Ayser Çınar’ın ekonomik kriz ve geçim sıkıntısıyla ilgili sorusuna Miroğlu, “Ekonomist değilim ama yaşananların da farkındayım. Her şeye rağmen umutlu olmak lazım diyorum. Siyasi istikrarı önemsiyorum. Ben milletvekili emekli maaşıyla yaşayan biriyim. Doğrusunu isterseniz ben de yoksullaştığımı hissediyorum. En iyi yaptığım iş yazı yazmaktır. Hatta bu aralar yazı yazsam evin ekonomisine katkıda bulunabilir miyim diye de düşünüyorum. Çünkü ben de şu an meslek olarak işsizim. Siyaset bir meslek değil çünkü yapılır ve biter. Bu nedenle kendimi işsiz bir yazar olarak tanımlıyorum. Neyse ki her şeye rağmen kitaplarım kitapçı vitrinlerinde yer almaya devam ediyor.” dedi.

SARAY’A YAKIN İSİMLER BİRDEN ÇOK MAAŞ ALIYOR

Kamuda birden fazla kurumdan maaş alan eksi milletvekilleri, bakanlar, Cumhurbaşkanlığı bürokratları, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları ve Cumhurbaşkanlığı kurul üyelerinden bazıları şöyle: “Fahrettin Poyraz (Tarım Kredi), Murtaza Yetiş (Kızılay), Hamza Yerlikaya, Nurettin Nebati (Türk Telekom), Zehra Selçuk (Kardemir), Fahrettin Altun (Borsa İstanbul), Ali Taha Koç (Türksat), Metin Kıratlı (Borsa İstanbul), Uğur Ünal (TDİ), Yunus Arıncı (VakıfBank, Borsa İstanbul), Arda Ermut (THY, Varlık Fonu), Mehmet Zahid Sobacı (BİK Yönetim Kurulu Başkanı), Maksut Serim (Halkbank), Sefer Turan (TTNET), Hamdi Kılıç (BİK), Fecir Alptekin (BİK), Saadet Oruç (BİK), Mehmet Akarca (BİK), Muhammet Mücahit Küçükyılmaz (BİK), Ahmet Karayiğit (Kamu Görevlileri Etik Kurulu), Hasan Nuri Yaşar (YÖK); Yiğit Bulut (Türk Telekom), Meltem Taylan Aydın (Halkbank), Cemil Ragıp Ertem (VakıfBank), Gülnur Aybet (Ziraat Bankası), Asım Aykan (Etik Kurulu Üyesi).”

 

Gül’den Erdoğan’a 10 büyükelçi uyarısı: Başka krizlerin önünü açar

Tek maaştan yakınan AKP’li Miroğlu, ek iş yapmayı düşünüyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder