29 Ekim 2021 Cuma

Yeni Şafak’ın Ayşe Özdoğan haberi yalan çıktı

Yeni Şafak gazetesinin Ayşe Özdoğan ile ilgili yayınladığı “Tedaviyi reddediyor” haberi yalan çıktı. Ayşe Özdoğan’ın ablası Emine Erdem Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında olayın doğrusunu anlattı.

BOLD – Hükumet kontrolündeki Yeni Şafak gazetesi, 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’la ilgili yalan habere imza attı. Yeni Şafak, cezaevinde tutuklu bulunan Özdoğan’ın tedaviyi reddettiği iddiasında bulundu.

Kardeşiyle bugün telefonda görüştüğünü söyleyen Emine Erdem, Ayşe Özdoğan’ın çarşamba günü apar topar hastaneye götürüldüğünü ve konsey kararına göre tedaviye başlanacağını belirtti. Bu süreçte herhangi bir tedavi yapılmayacağı için hastanenin mahkum koğuşunda tek başına kalmak istemeyen Özdoğan, Antalya L Tipi Cezaevine geri götürüldü.

KONSEY TOPLANIP KARAR VERECEK

Yeni Şafak ve benzeri yayın organlarında çıkan haberlerin yalan olduğunu söyleyen Emine Erdem, “Kardeşimle bu sabah telefonda görüştük. Çarşamba sabahı kendisine Anayasa Mahkemesi’nin kararı tebliğ edilmeden, hiçbir açıklama yapılmadan, yanına kıyafet alması bile söylenmeden, üstündeki kıyafetlerle apar topar hastaneye götürülmüş. Burada kendisinde yok denilen nüksün arttığı ve uygulanacak olan tedavinin tespiti için hastanede konseyin toplanacağı, konsey kararına göre tedavinin belirleneceği, bu süreçte de hastanede kendisine hiçbir tedavinin yapılmayacağı belirtilmiştir. Ayşe Özdoğan tek başına hayatını devam ettiremediği için mahkum koğuşunda bu süreçte yatmayı kabul etmemiştir. Tedaviyi reddettiğine dair haberler yalandır.” dedi.

Erdem İstanbul Adli Tıp Kurumu ve Anayasa Mahkemesi’ne de çağrıda bulunarak kardeşinin hayatını daha fazla tehlikeye atmadan acilen en doğru kararı verilmesini rica etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Antalya L Tipi Cezaevinde tutuklu olan 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın infaz ertelemesine yönelik tedbir talebini 19 Ekim’de verdiği kararla reddetti. AYM red gerekçesini, Özdoğan tutuklandıktan sonra yeniden başlatılan infaz erteleme prosedürünün halen daha devam etmesine dayandırdı.

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Ayşe Özdoğan’ın cezası Yargıtay tarafından 18 Şubat 2021’de onaylandı, karar UYAP’a geçtiğimiz haziran ayında konuldu. İstanbul Adli Tıp Kurumu, Özdoğan’a 1 Ekim 2021’de metastaz ve nüks olmadığı için ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdi.

2 Ekim’de tutuklanıp Denizli T Tipi Cezaevine gönderilen Özdoğan 8 Ekim’de Antalya L Tipi Cezaevine sevk edildi. Nisan 2019’da eşiyle birlikte gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanan Ayşe Özdoğan’a 7 Kasım 2019’da maksiler sinüs kanseri teşhisi konuldu. Bir oğlu bulunan Özdoğan’ın eşi de aynı cezaevinde tutuklu. Babası Alzheimer hastası olan Özdoğan’ın annesi de geçen ay yumurtalık kanserine yakalandı.

Anayasa Mahkemesi Ayşe Özdoğan’ın tahliye talebini oybirliğiyle reddetti

Yeni Şafak’ın Ayşe Özdoğan haberi yalan çıktı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder