26 Ekim 2021 Salı

Sorosçular meğer Erdoğan’ın da baştacıymış

Osman Kavala’ya “Soros artığı” diyen Erdoğan’ın partisi AKP’nin ilk yıllarında George Soros’un kurucusu olduğu derneklerle görüş alış-verişinde bulunduğu biliniyor. Bu dernekler için “Baştacımızdı” diyen Arınç, durumdan Erdoğan’ın da haberdar olduğunu söyledi.

BOLD – TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç’ın geçen sene TV 5’te sarf ettiği bazı sözler yeniden gündem oldu. Arınç, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Sorosçu” eleştirilerine tepki gösterdiği konuşmasında Soros için “O zamanlar baştacımızdı” ifadelerini kullanıyor.

SOROS ARTIĞI

Osman Kavala’nın tutukluluğunun 4. yılı nedeniyle 18 Ekim’de ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda’nın yayımladığı ortak açıklamada, hükumete AİHM’in Kavala kararı hatırlatıldı.

Açıklamanın büyükelçilerin sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine Tayyip Erdoğan, Batı Afrika turu dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Osman Kavala’yı ‘Soros artığı’ diye niteledi.

YAŞANMIŞLIĞI AKTARDIM

AKP’li eski bakanlardan Bülent Arınç’ın, 2002’de George Soros’un kurduğu Açık Toplum Vakfı’nın Türkiye Danışma Kurulu Başkanı olan Nafiz Can Paker hakkındaki itirafları çok konuşuldu. Arınç sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açık Toplum Enstitüsü ve TESEV ile ilgili kullandığı ifadelerin 1 yıl sonra gündeme getirilmesini manidar bulan Arınç, “Söz konusu ifadeler yaklaşık bir yıl önce TV5 ekranlarında katıldığım bir programa aittir ve hiç kimseye cevap mahiyeti taşımamaktadır. Ne kimseyi suçlama, ne de kimseyi aklama çabası içerisindeyim. Sadece bir yaşanmışlığı aktardım” dedi.

Arınç sözlerinin devamında, “O programda da ifade ettiğim gibi iktidarımızın ilk döneminde TESEV’in yaptığı araştırmaları göz önünde bulundurur; temsilcileri ile görüşür, fikirlerini de muteber olarak değerlendirirdik.

Nitekim Açık Toplum Enstitüsü’nün o dönemki Danışma Kurulu Başkanı Can Paker de programın ardından bana gönderdiği bir mesaj ile kendisi ve kurumu hakkında sarf ettiğim cümleleri onaylamış ve bana teşekkür etmiştir.

Tüm bunlar bir kenara, bu konunun tek muhatabı ben değilim. O dönem ortaya koyduğumuz politikaların karar vericileri ve uygulayıcıları olarak tüm çalışma arkadaşlarım da bu durumun şahididir” ifadelerini kullandı.

Sorosçular meğer Erdoğan’ın da baştacıymış yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder