25 Ekim 2021 Pazartesi

Erdoğan’dan 10 büyükelçi açıklaması: Bühtandan dönülmüştür

Kabine toplantısı sonrası 10 büyükelçi konusuna değinen Erdoğan, “Ülkemize dönük bühtandan geri dönüldü. Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine vurgu yapan bu büyükelçilerin beyanlarında daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Erdoğan’ın gündeminde Osman Kavala için açıklama yapan 10 büyükelçi de vardı.

Küresel güçlerin Türkiye’nin kendi duruşunu karşısında paniğe kapıldığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye’nin nezaketini, eski alışkanlıklarına yönelenler yaptıkları yanlışı kabul etmedikleri sürece hak ettikleri cevabı alacaklardır. Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçileri tarafından yapılan açıklamayı da aynı çerçevede değerlendiriyoruz. Bu açıklama doğrudan ülkemizin yargısını ve egemenlik hakkını hedef almıştır. Bu tavır yargı teşkilatımızı, hakimlerimiz, savcılarımız ve avukatlarımızla birlikte yargı mensuplarımıza bir hakarettir” dedi.

DİKKATLİ OLACAĞINA İNANIYORUZ

Türk yargısı kimseden talimat almadığını söyleyen Erdoğan, “Kimsenin emrine girmez. Türkiye’yi dillerine dolayanların amaçlarının hak, hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz. Malum açıklamaları yapan büyükelçiler hususunda ortaya koyduğumuz tavır bu sorumlu ve samimi duruşun tezahürüdür. ‘Niyetimiz kriz çıkarmak değil. Ülkemize dönük bühtandan geri dönüldü. Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine vurgu yapan bu büyükelçilerin beyanlarında daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Konuşmasının kalan kısmında muhalefete yüklenen Erdoğan şunları kaydetti: “Ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin hassasiyetlerine saygı duymayanların sıfatı ne olursa olsun bu ülkede barınamayacağını da ifade etmek istiyorum. Türkiye’nin bugün yaşadığı en büyük sancılardan biri bu tür meselelerde yerli ve milli duruş sergilemeyi bir türlü başaramayan kimi siyasetçi, eski diplomat ve medya mensubundan oluşan güruhtur. Kendi ülkelerinin aleyhindeki kampanyaların gönüllü aparatlığına soyunan mankurtları milletimiz yakından takip etmektedir.

Önümüzdeki dönemde pek çok sorunumuzla birlikte bu hastalıklı zihniyetten de kurtulacağız. Bu tür çarpıklıklarla ilk defa karşılaşıyor da değiliz. Gezi olaylarında neredeyse bir ay boyunca ülkemizden yapılan canlı yayınları hatırlayın. Benzer hadiseler çok daha vahim boyutlarda Avrupa başkentlerinde yaşandığında aynı çevreler tek bir karenin bile dışarıya sızmasına izin vermediler. 17-25 Aralık girişiminin ardından kopartılan fırtınaları da hatırlayın. Çukur eylemleri ve 6-8 Ekim sokak olayları sırasında yaşananları da hatırlayın.”

Canlı yayın kazaları Erdoğan’ın rutini oldu: 207 vilayette üniversite var!

Erdoğan’dan 10 büyükelçi açıklaması: Bühtandan dönülmüştür yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder