25 Ekim 2021 Pazartesi

Gözüne kestirdikleri her şeyi yağmaladılar

AKP, son yirmi yılda Türkiye’nin neyi var ne yok sattı. Sanayi kuruluşları, madenler, bankalar derken ülkenin toprakları da duyuruyla parça parça satılıyor. Bold Medya, AKP’nin özelleştirme adı altında yaptığı yağmayı derledi.

BOLD – Özelleştirmeyle 1986’da tanışan Türkiye’nin, her şeyi AKP’nin iktidarda olduğu son 20 yılda satıldı. 2002’den bugüne kadar AKP hükümeti döneminde 80 yıllık tarım ve sanayi birikiminin neredeyse tamamını kaybetti.

Şeker fabrikalarından Tekel’e, Sümer Holdingden SEKA’ya kadar halkın tırnaklarıyla kazıyarak inşa ettiği tesisler ya satıldı ya da kapatıldı. 16 yılda 8 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı.

Özelleştirmeyi devletin işleyişi konusunda gerekli gören liberaller bile AKP’nin özelleştirme adı altında yağma yaptığını söyledi. AKP sadece fabrikaları satmadı. Resmi Gazetede yatırımcıya duyuru adı altında ülke toprakları yabancılara satılıyor.

Bold Medya, AKP’nin yok ettiği kalkınmanın ve istihdamın yükünü çeken dev sanayi kuruluşlarının akıbetini takipçileri için derledi.

“Her yerdeyiz” diyen TÜGVA’lılar haklı çıktı: Mahkemeden sonra TBMM de kalkan oldu

Gözüne kestirdikleri her şeyi yağmaladılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder