30 Ekim 2021 Cumartesi

Frankfurt’ta Ayşe Özdoğan maskeleriyle özgürlük yürüyüşü yapıldı

 

Türkiye’de cezaevlerinde tutuklu olan yüzlerce tutuklu hasta için Frankfurt’ta eylem yapıldı. 4. evre kanser olan Özdoğan ve hasta tutuklulara özgürlük talep edildi.

BOLD – Türkiye cezaevlerinde yaklaşık bin 600 ağır hasta tutsak var. İnfaz edilmeden önce tedavi edilmeleri gerekiyor. Çünkü sağlık durumları cezaevinde kalamayacak kadar kötü. Çoğunun cezaevinde kalamaz raporu var.

DEMİR PARMAKLIKLAR ARKASINDA

Almanya’nın Frankfurt şehrinde bir araya gelen aktivistler hasta tutukluların derhal tahliye edilmesini istedi. KHK’lı tutuklulara ve hasta tutsaklara destek için genç yaşlı gurbetçiler Ayşe Özdoğan’ın sesi oldu.

AYŞE ÖZDOĞAN MASKELERİYLE

İnfaz Yasası’nın öngördüğü tüm şartları taşımasına rağmen cezaevine atılan Ayşe Özdoğan için maskeler takıldı. Özdoğan’ın ameliyatlı yüzüyle Türkiye’deki mağduriyetler anlatıldı. Frankfurt caddelerinde ölümü bekleyen Ayşe Özdağan için özgürlük talep edildi.

CUMHURBAŞKANINA VERİLEN AF YETKİSİ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası adil yargılanma, adil cezalandırma ve hukuki güvenlik gibi haklardan önce “yaşama hakkını tanır. Bu hak en geniş alanı kapsar ve Cumhurbaşkanına “af yetkisi” dahi vererek ağır hastalık halinde bir mahkûmu cezaevinde tutmayı önler. Buna rağmen AKP yargısı Ayşe Özdoğan’ı hapse atarak ölüme terk etti.

 

Frankfurt’ta Ayşe Özdoğan maskeleriyle özgürlük yürüyüşü yapıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder