23 Ağustos 2019 Cuma

ABD, Türkiye’ye yaptığı Patriot teklifini geri çekti

Amerika Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, Türkiye’ye yapılan Patriot füze savunma sistemi satışı teklifinin artık masadan çekildiğini söyledi.

BOLD – Türkiye’nin S-400 sistemlerini satın alması ve teslimatın başlaması üzerine ABD, Patriot teklifini geri çekme kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, “Eğer S-400’lerin teslimatı başlarsa o zaman Patriot teklifimizi masadan çekeceğimizi Türkiye’ye sürekli olarak söyledik. Bizim Patriotlar için yaptığımız teklif artık geçerli değil” dedi.

F-35 PROJESİNDEN ÇIKARILDI

Washington yönetimi, S-400 satın alması nedeniyle Türkiye’yi F-35 savaş uçağı projesinden de çıkarmıştı.

Washington’un Türkiye’ye yönelik olarak ABD’nin “Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşılık Koyma Yasası” (CAATSA) kapsamında bazı yaptırım kararları alması da bekleniyor. Başkan Donald Trump’ın direncine rağmen ABD Kongresi’ndeki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler Türkiye’ye CAATSA Yaptırımlarının uygulanmasını istiyorlar.

OBAMA ENGELLEMİŞTİ

ABD, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alma kararına karşı Türkiye’ye Patriot sistemleri satmayı önermişti. ABD Başkanı Donald Trump, daha önce eski Başkan Obama döneminde Türkiye’ye Patriot satılmasının engellendiğini, bunun hata olduğunu dile getirmişti. Amerika, Trump döneminde Türkiye’nin S-400 yerine Patriot füze savunma sistemi satın alması için bir teklif sunmuştu.

Suriye’de ‘güvenli bölge’nin birinci aşaması için Türkiye ve ABD anlaştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder