21 Ağustos 2019 Çarşamba

Kayyım belediye meclisini feshetti, işçi kıyımı yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, belediye meclisini feshetti. 12 daire başkanı, çok sayıda müdürü görevden aldı. Diyarbakır Belediyesinde ise 40 kişinin işine son verildi.

BOLD- Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyımların ilk icraatı belediyelere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını asmak olmuştu. Göreve hızlı başlayan kayyımlar seçilmiş belediye meclisini de feshederek işçi kıyımı yaptılar.

MECLİS’İN GÖREV VE YETKİLERİ ENCÜMENE DEVREDİLDİ

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın görevinden alınarak yerine kayyım olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, belediye meclis üyelerine bir yazı göndererek, meclisin feshedildiğini bildirdi. Kayyım Bilmez, bundan sonra meclisin görev ve yetkililerinin belediye encümeninde olacağını duyurdu.

2016’DA DA KAYYIM MECLİSİ FESHETMİŞTİ

Toplam 71 üyesi olan belediye meclisinde, HDP 44, AKP ise 27 üye ile temsil ediliyordu. 2016’da da atanan kayyum yine belediye meclisini feshetmiş, meclisin işlerini kendi seçtikleri memurların yer aldığı encümenlerle yürütmüştü.

DAİRE BAŞKANI VE MÜDÜRLER GÖREVDEN ALINDI

Kayyım Bilmez ayrıca, HDP döneminde göreve getirilen daire başkanlarını da görevden aldı. 12 daire başkanı, genel sekreter ve çok sayıda müdürü görevinden alan Bilmez, daha önceki kayyım döneminde görev yapan kişileri atadı. Bilmez, daha önce genel sekreter yardımcılığı yapan ve rüşvet aldığı iddia edilen Ülker Cem Kaplan’ı VASKİ Genel Müdürlüğünü getirirken, Salih Allahverdi’yi ise Genel Sekreter olarak atadı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA GÖZALTI

Öte yandan sabah saatlerinde ise ihraç edilen belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı. Alınan ilk bilgilere göre; Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) Van Şube Eş Başkanı Şükrü Kaçıcı, belediye çalışanlarından Çimen Ümit, Cahit Duran, Veysel Engin gözaltına alınırken, çok sayıda belediye çalışanının da evine baskın yapıldı. Baskın sırasında gözaltına alınan belediye çalışanlarıyla ilgili avukat yasağı ve gizlilik kararı alındı. Kentte belediye çalışanlarına yönelik gözaltıların devam ettiği öğrenildi.

İLK İCRAATI İŞÇİ KIYIMI OLDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyım olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun ilk icraatı ise, HDP’li belediye tarafından göreve iade edilen 40 kişiyi görevden uzaklaştırmak oldu. Kayyım, HDP’li belediye başkanı tarafından görevlerine iade edilen, aralarında bir daire başkanı, 2 başkanlık danışmanı, 29 memur ve 8 işçinin bulunduğu 40 kişiyi görevinden uzaklaştırdı. Mardin’de ise HDP’li yönetim döneminde işten çıkarılan 249 kişinin geri döneceğini öğrenildi. Bazı belediye çalışanlarının işine ise son verileceği öğrenildi.

İNTERNET SİTELERİ KAPATILDI

İçişleri Bakanlığı talimatıyla başkanları görevden alınan Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin internet siteleri de kapatıldı. Diyarbakır ve Van büyükşehir belediyelerinin internet sitelerine girenler “Bakım çalışması yapılıyor” uyarısıyla karşılaşıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde ise “Çok yakında sizlerleyiz” ifadesi bulunuyor.

Kayyım darbesini haberleştiren gazetecilere çıplak arama

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder