23 Ağustos 2019 Cuma

Bakan Pakdemirli İzmir’de yanan orman alanı hakkında yalan söyledi: 500 değil 5 bin hektar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, İzmir ormanlarında 500 hektarlık alanın yandığı yönündeki açıklamasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yalanladı. Başkan Tunç Soyer, “5 bin hektarlık alan yandı” dedi.

BOLD – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar ilçesinde üç günde söndürülen orman yangınına ilişkin önemli bilgiler aktardı. “Yanan alan 500 hektar olarak ifade edildi fakat bizim yaptığımız tespitler 5 bin hektar alanın üzerinde bir alanın yanmış olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

BÜYÜK FELAKET YAŞADIK

Ege Haber’e göre İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ulaşım ve Toplu Taşıma’ konulu toplantıda konuşan Soyer, şunları dile getirdi:

“Bir büyük orman yangını, büyük felaket yaşadık. Bu felaket belki de İzmir’in en büyük yangınlarındandı. Yanan alan 500 hektar olarak ifade edildi fakat yaptığımız tespitler 5 bin hektar alanın üzerinde bir alanın yanmış olduğunu gösteriyor. İzmir tarihine baktığımız zaman bu yangının en büyük yangınlardan biri olduğunu söylemek yanlış değil.”

OLOĞANÜSTÜ GÜNDEM

Yangınların olduğu bölgede İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ni olağanüstü gündemle toplayacaklarını da açıklayan Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“Oradan gelen önerileri ve bizim olgunlaştırdığımız düşünceleri karar haline getireceğiz ve Valiliğe götüreceğiz. Biz tüm İzmirlilerin düşüncelerini en büyük karar alma organı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde değerlendireceğiz. İzmir’in geleceğiyle ilgili kararlar alacağız. 30 Ağustos’u iple çekiyoruz. O meydanda İzmir’in geleceğini etkileyecek kararları almak istiyoruz.”

BAKANIN AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 19 Ağustos Pazartesi günü, İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Menderes ve Seferihisar yönlerine doğru sıçrayarak devam eden yangınla ilgili yaptığı açıklamada, yangının yaklaşık 500 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder