20 Ağustos 2019 Salı

Erdoğan’ın AKP’lilere dağıttığı keyif çaylarının bedelini tüm Türkiye ödüyor: Çaya yine zam geldi

Geçen yıl 657 milyon lira zarar eden ÇAYKUR, seçimden iki gün sonra yapılan yüzde 15’lik zammın ardından bugün yine bir yüzde 15’lik zam daha yaptı.

BOLD – Tayyip Erdoğan’ın seçimden önce miting meydanlarında AKP’lilere bedava keten torba ve 200 gramlık “keyif çayı” dağıtması birçok kişi tarafından eleştirilmiş ve alay konusu edilmişti.

Seçim sonrası zamlar son sürat: Motorinden sonra şimdi de çaya ve şekere zam yapıldı

 

Ancak seçimden sonra başlayan zam furyasının en büyük katılımcılarından birinin çay olması işin ciddiyetini ortaya koymaya başlamıştı ki, daha iki ay geçmeden ikinci kez zam yapılması vatandaşı isyan ettirdi.

Öte yandan ÇAYKUR, 2017 yılında 267.6 milyon lira zarar etmesinin ardından geçen yıl için 42 milyon lira kar bekliyordu.

Çaykur bir yılda üç genel müdür değiştirdi kar beklerken zarar rekoru geldi

Ancak sonuç beklentinin o kadar fazla aksine bir şekilde ortaya çıktı ki, 2017 zararını yaklaşık 3’e katladı. ÇAYKUR, 2018 yılını 657 milyon 86 bin lira zararla kapattı.

Bu zararın nedeni vatandaşlar tarafından çok fazla sorgulanırken, Erdoğan’ın seçim meydanlarında dağıttığı bedava çaylar da yeniden gündeme geldi.

Ayrıca ÇAYKUR’un Varlık Fonu bünyesinde yer alması, Varlık Fonu başkanının da Erdoğan, başkan vekilinin ise damadı ve hazine bakanı Berat Albayrak olması okları Erdoğan’a çeviren en büyük sebeplerden biri.

Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesinde düzenlediği Adana mitinginde bedava çay dağıtırken AKP’lilerle MHP’liler arasında kavga çıkması üzerine, “Ben sizin hepinize çay vereyim, niye kavga ediyorsunuz. Ben bunu cumhur ittifakının mensuplarına yakıştıramadım. Çok ayıp” demişti.

Tank palet fabrikası Katarlı BMC’ye gidiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder