24 Ağustos 2019 Cumartesi

Yaşam ve Adalet Partisi için Türk Patent Kurumu’na başvuru yapıldı

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurması beklenen yeni partiler için geri sayım sürerken, Türk Patent ve Marka Kurumu’na Yaşam ve Adalet Partisi için başvuru yapıldığı ortaya çıktı.

BOLD – Kısa adı YAP olan parti ismi için kimin başvuru yaptığı açıklanmazken, partinin simgesinin ise başak, güneş ve terazi olacağı öğrenildi.

BABACAN’IN PARTİSİNE AİT OLMA İHTİMALİ DÜŞÜK

Ankara kulisleri, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun sonbaharda parti kuracakları kulisleri ile çalkalanıyor. Ali Babacan ekibinden partinin isim ve amblemine ilişkin kesin kararın verilmediğine dair açıklamalar nedeniyle YAP isminin Babacan’ın partisine ait olma ihtimali düşük görülüyor.

YENİ HALİ YENİ YOLA BAĞLAYALIM SÖYLEMİ

Öte yandan Ahmet Davutoğlu’nun dün yaptığı “Bu milletin üzerine çökmüş karamsarlık bulutlarını dağıtmaya geliyoruz. Konya’da yeni bir hal dedik. Yeni bir hali yeni bir yola bağlayalım. Bu yol küskünlerin yolu değil hiç kimseye küsmeyenlerin yoludur. Allah yolumuzu açık etsin” açıklaması yeni partinin kısa sürede kurulacağı yorumlarına neden oldu.

İSİM BAŞVURUSU İNCELENİP KARAR VERİLECEK

Türk Patent ve Marka Kurumunun sitesinde başvuru bilgisi olarak, “Başvurunuz veri giriş aşamasındadır. Mal ve hizmet girişi, kodlama ve arama işlemlerinden sonra KHK”nın 7. maddesine / 6769 sayılı Kanunun 5. maddesine uygunluk açısından incelenecek olup reddedilip edilmeyeceğine karar verilecektir” ifadeleri dikkat çekti.

YAP’IN KİME AİT OLDUĞU HENÜZ BELLİ DEĞİL

Ancak Yaşam ve Adalet Partisinin bu iki isime ait olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi yok. Türk Patent ve Marka Kurumunun erişime açık sayfasında Yaşam Ve Adalet Partisi için kimin başvuruda bulunduğu henüz belirtilmemiş.

“Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok isim insan yüzüne çıkamaz”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder