20 Ağustos 2019 Salı

Altın Portakal “Türkan Sultan”la dönüyor

26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 56’ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali Türkan Şoray’lı afişle eski günlerine dönüyor.

BOLD– Önceki belediye başkanı Menderes Türel döneminde ulusal yarışma bölümü kaldırılan festivalin eski haline döneceği yeni başkan Muhittin Böcek tarafından ifade edilmişti. Bu öze dönüş 1964’teki ilk festivalde ödül alan Şoray’lı Acı Hayat filmi afişe taşınarak sembolik olarak somutlaştırıldı.

Türkan Şoray ve Ayhan Işık

ULUSAL YARIŞMA GERİ DÖNDÜ
Festivalin ilk basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Muhittin Böcek, açılış ve kapanış törenlerinin 10 bin kişilik spor salonunda, halkın katılımıyla yapılacağını dile getirdi. Muhittin Böcek, “Film festivalimizin bel kemiğini oluşturduğunu düşündüğümüz ve daha önce kaldırılan ulusal yarışmalar, bu yıldan itibaren yeniden yapılmaya başlıyor. Diğer yandan uluslararası yarışmaya da devam edeceğiz. Çünkü Altın Portakal’ın bir amacı da Antalya’nın dünyadaki tanıtımına katkı sağlamak olacaktır” diye konuştu.

FESTİVALDE YENİLİK: SİNEMA OKULU
bu yıl bir yeniliğe daha imza atacaklarını anlatan başkan Böcek, sinemaya yeni isimler kazandırmaya yönelik projelerini şu sözlerle aktardı: “Türkiye’de üniversitelerde radyo, televizyon, sinema, medya iletişim ve görsel sanatlar eğitimi alanında 100 öğrencimizi festivalimize davet ediyoruz. Gençlerimizin festival programındaki tüm etkinliklerimize konuk olarak katılacaklar. Festivalimiz Türkiye’nin dört bir yanından katılacak gençlerle bir sinema okuluna dönüşecek. Biz buna Altın Portakal Sinema Okulu adını verdik. Böylece geleceğimizin sinemacılarına gerçek bir atölye sunmuş olacağız. Yeşilçam’ın diğer adı Antalya’dır.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder