22 Ağustos 2019 Perşembe

CHP’li Çelebi’den Pakdemirli’ye: ‘Devlet diye bir şey bırakmadınız’

CHP’li Çelebi, pilotların THK uçaklarıyla uçmayı reddettiğini söyleyen Pakdemirli’ye “Uçakların uçuşa elverişli olup olmadığına SHGM karar verir, senin uçmaya korkan personelin değil” diyerek tepki gösterdi.

BOLD – Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gazetecilerin bir sorusu üzerine Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının teknik yetersizliğinden bahsederken “Bazı pilotlar beni memuriyetten atın ama ben bu uçağa binmem” diyerek uçmayı reddettiklerini söyledi. Pakdemirli İzmir yangınında kullanılmadıkları için uzun süredir gündemi meşgul eden yangın söndürme uçakları ile ilgili THK’nın verdiği uçuş sertifikasına da güvenmediğini belirtti.

KORKAK PERSONELİN KARAR VEREMEZ

Bakan Pakdemirli’ye cevap CHP’li Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den geldi. Çelebi sosyal medya hesabından yayınladığı belge ile THK uçaklarının Haziran ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden ‘Uçuşa Elverişli’ raporu aldığı açıkladı. Çelebi konuyla ilgili ”Uçakların uçuşa elverişli olup olmadığına da görüldüğü gibi SHGM karar verir senin uçmaya korkan personelin değil. Devlet diye bir şey bırakmadınız! Sen de pilotsan bilirsin @bekirpakdemirli , uçuş öncesi kontrolleri pilot da yapar ve isterse bizzat uçuşu kendi de kesebilir” ifadelerini kullandı.

Kimlik kontrolü yapan polisin kötü muamelesi böyle isyan ettirdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder