24 Ağustos 2019 Cumartesi

İşte kayyımın Erdoğan ve bakanlara verdiği rüşvetin belgesi

AKP’nin önceki dönemde HDP’li belediyelere atadığı kayyımın, Tayyip Erdoğan’a 137 bin liralık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ise 64 bin liralık hediye aldığı ortaya çıktı. Rüşvet olarak verilen hediyelerden diğer bakanlar da nasiplenmiş.

BOLD – HDP’li belediyelere atanan kayyımların, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanlara çok pahalı hediyeler verdiğiyle ilgili iddialar belgelerle ispatlandı. Rüşvetin belgeleri ortaya çıktı. Artı Gerçek’in ulaştığı belgeye göre kayyımlar, Erdoğan ve bakanları hediyelere boğmuş…

HDP ALDIYSANIZ RÜŞVETÇİSİNİZ DEMİŞTİ

HDP, AKP hükümetine “Kayyımlardan yüz binlerce liralık hediye aldınız mı, almadınız mı? Almadıysanız Cumhurbaşkanı’na, bakanlara verilen yüzbinlerce liralık hediye faturaları ne? Sizden cevap bekliyoruz. Aldıysanız rüşvetçisiniz. Almadıysanız kayyımlarınız büyük bir yolsuzluk çukurunda” demişti.

MANSUR YAVAŞ’I SUÇLAYAN MEHMET ÖZHASEKİ DE VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski bakanlar İsmet Yılmaz, Fikri Işık, Veysel Eroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı yolsuzluk iddiasıyla suçlayan AKP’nin adayı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda ismin alınan ‘hediyelerin’ bedellerinin olduğu belge oraya çıktı.

YÜZBİLERCE LİRALIK HEDİYELİK GÜMÜŞ EŞYA

Belgede Erdoğan’ın 136 bin 946 liralık ‘hediye’ ve yüksek meblağlarda mal ve hizmet aldığı görüldüğü listede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da var. Soylu’nun 10 ay arayla biri 39 bin 883 liralık, diğeri de 24 bin değerinde ‘hediye’ler aldığı belgede kayıt altına alındı. Listede eski bakan ve diğer isimlere de hediyelik gümüş eşya alındığı belgelendi.

MARDİN KAYYIMI 620 MİLYON LİRA BORÇ BIRAKMIŞTI

Belgede adı geçen “Fırat Silver” Mardin’de faaliyette olan bir gümüş firması. Mardin’de görevden alınan Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kayım Mustafa Yaman’ın kasada 93 milyon TL ile aldığı belediyeyi 620 milyon TL borçla teslim ettiğini söylemişti. Mardin Valisi ve kayyımı Yaman’ın önceki kayyımlık döneminde yaptığı harcamalar tartışma konusu olmuş, tek bir firmadan 600 bin liralık gümüş ve hediye alındığı ortaya çıkmıştı.

KAYYIM RÜŞVETÇİLİKLE ANILAN İSMİ GÖREVLENDİRDİ

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, göreve gelir gelmez 12 daire başkanını görevden almış, yerine yeni isimler atamıştı. 12 daire başkanının yanı sıra eski Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan’ı Van Su ve Kanalizasyon İşleri (VASKİ) Genel Müdürü görevine getirmişti. VASKİ Genel Müdürü olarak atanan Ülker Cem Kaplan’ın ismi, önceki kayyım yönetimi döneminde rüşvet ile gündeme gelmişti.

HDP RÜŞVETİ TBMM’NE TAŞIMIŞTI

Kaplan’ın, Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunduğu sırada ruhsat almak üzere belediyeye başvuran bir kişiden “Van Spor’a bağış” adı altında yüklü miktarda rüşvet istediği ses kayıtları, kamuoyunun gündemine oturmuş ve HDP Milletvekili Murat Sarısaç tarafından soru önergesi ile Meclis’e taşınmıştı.

HDP’den Soylu’ya zor soru: Kayyım’dan yüz binlerce liralık hediye aldın mı?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder