23 Ağustos 2019 Cuma

HDP’den Soylu’ya zor soru: Kayyım’dan yüz binlerce liralık hediye aldın mı?

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kayyımdan yüz binlerce liralık hediye alıp almadığını sordu. “Aldıysanız rüşvetçisiniz, almadıysanız kayyımlar yolsuzluk çukurunda” dedi.

BOLD – Kubilay, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanması ve gündemdeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Kubilay, kayyım atamalarıyla Kürt halkının iradesinin gasp edildiğini belirterek, iktidar eliyle Türkiye’nin alnına bir kara leke daha sürüldüğünü ifade etti.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARA HEDİYE

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, Soylu’ya sorduğu cevapsız kalan soruyu tekrarlayan Kubilay, “Kayyımlardan yüz binlerce liralık hediye aldınız mı, almadınız mı? Almadıysanız Cumhurbaşkanı’na, bakanlara verilen yüz binlerce liralık hediye faturaları ne? Sizden cevap bekliyoruz. Aldıysanız rüşvetçisiniz. Almadıysanız kayyımlarınız büyük bir yolsuzluk çukurunda” ifadelerini kullandı.

KAYYIM DARBESİ İSTANBUL VE ANKARA’YI DA KAPSAR

Kubilay şunları dile getirdi: “Eğer bu tehdit zamanında önlemez, saldırı zamanında püskürtülemezse İstanbul, Ankara belediyelerini de kapsayacak şekilde genişleyeceğine kimsenin şüphesi olmamalıdır. Ne var ki, bu sefer ki yanlış hesap demokrasi duvarına tosladı ve ters tepti. 2016’daki kayyım zorbalığı karşısında sessiz kalan çevreler, Soylu’nun yalanlarına inanmadılar. 19 Ağustos darbesine karşı sert tepki göstererek protesto seslerini yükselttiler. Darbeden medet uman iktidar güçlerinin sevincini kursağında kalmış oldu.”

BÜTÜN DERT KÜRTLERİN SİYASİ İRADESİNİ GASP ETMEK MİYDİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, ‘Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarının idaresi egemenliğin yegane sahibi Türk milletinin doğrudan kontrolündedir’ sözlerini hatırlatan Kubilay, “Kürtlerin seçme ve seçilme hakkını, siyasi iradesini gasp etmek miydi bütün derdiniz. Belediyelerde yetki sahibi olmamasını sağlamak mıydı? Bütün dert ırkçı fikirlerinizi uygulamaya dökmek miydi? Bunları yapacaktınız da dürüstçe çıkıp neden söylemediniz. Bütün bu alavere, dalavere niye? Bu zihniyet ırkçı bir zihniyettir” dedi.

MİLLETVEKİLLERİMİZİN VÜCUTLARI COP İZLERİ İLE DOLU

MA’nın haberine göre, kayyım atamalarından sonra yaşanan gözaltı operasyonlarına ve polis müdahalesine dikkat çeken Kubilay, “Milletvekillerimiz linç edilircesine darp edildi, yaralandı. Vücutları cop izleriyle dolu. Avukatlar, akademisyenler, gazeteciler darp edilerek gözaltına alındı. Onlarca vatandaş işkence ile gözaltına alındı. Defalarca yakın mesafeden plastik mermiler sıkıldı. İnsanlara sokaklarda resmen işkence edildi. Ama halk kendine ait olanı almak için demokratik ve meşru zeminlerde hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğini gösterdi” şeklinde konuştu.

1990’dan bugüne Kürt siyasi hareketine 4. sivil darbe

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder