22 Ağustos 2019 Perşembe

“Türk milliyetçiliği üstüne kurulu ‘derin devlet’ Erdoğan’ı esir aldı, istediğini yaptırıyor”

Gazeteci Yazar Aydın Engin, derin devletin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı esir aldığını ileri sürdü. Engin, “Erdoğan’ın politikalarını artık bunlar tayin ediyor. Ona istediklerini yaptırıyorlar” dedi.

BOLD – AKP’nin artık “Müslüman olan herkes bizdendir” ilişiğini tümüyle terk edip Türk milliyetçiliği üstünde buluştuğunu dile getiren Engin, “Burada Devlet Bahçeli’yi bile aşan, devletin derinliklerinde oldum bittim sahibi ve Türk milliyetçiliğini savunan Kürt halkını sürekli olarak isyan etmeye, Türkiye’yi bölmeye hazır olarak gören güçlerin bir ittifakı var” ifadelerini kullandı.

POLİTİKALARI ARTIK DERİN DEVLET BELİRLİYOR

MA’nın haberine göre Engin, “Kimilerine göre Tayyip Erdoğan bunlarla buluştu. Ama bana sorarsanız bunlar Erdoğan’ı tutsak aldı. Erdoğan’ın politikalarını artık bunlar tayin ediyor. Yeni bir evreye sıçradı derken bunu kastediyorum. Yine bazı kesimler de bu adımın Suriye’de atılacak adımların bir hazırlığı gibi yorumluyorlar. Ben buna pek katılmıyorum. Suriye’de o öngörülen adımların atılamayacağı görünüyor” dedi.

DEMOKRASİNİN IRZINA GEÇİLMESİNİN SON AŞAMASI

Kayyım atamalarının bardağı taşıran son damla olduğunu vurgulayan Engin, şöyle devam etti: “Bu durum demokrasinin ırzına geçilmesinin son aşamasıdır. Bu bir yandan da Türkiye demokrasi güçlerine yeni bir sınav tanıdı. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana’da seçim kazanmayı bir demokrasi zaferi olarak görenlerin Kürdistan bölgesindeki kayyum atamaları da demokrasiye karşı yönelmiş somut bir saldırı olarak görmesi gerekir.”

MUHALEFET AÇISINDAN BİR DEMOKRASİ SINAVI

Kayyım atamalarına karşı İyi Parti’den güçlü bir ses soluk çıkmamasının şaşırtıcı olmadığını belirten Engin, “Ama CHP’den de mızmız sesler dışında parti olarak örgütsel bir açıklama gelmedi. Ne güzel olurdu bütün barolar Eylül’de Erdoğan’ın sarayında değil de Diyarbakır’da bir araya gelseler. Ne güzel olurdu ‘AKP’nin burnunu sürttük’ diye zafer şarkıları söyleyen Adana, İzmir, İstanbul, Ankara, Hatay ve diğer belediye başkanlarının Diyarbakır’da, Mardin’de, Van’da seçilmiş belediye başkanlarına el uzatsalar onları selamlasalar” dedi.

DEVLET KÜRT SORUNUNU ZORBALIKLA ÇÖZECEĞİZ DİYOR

Engin sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bugüne kadarki çizgisiyle Tayyip Erdoğan’ın çözümden yana olmadığı açıkça görülüyor. Buna ilişkin bir sürü somut olay var. Son kayyum olayıyla bunun üstüne bir tüy diktiler. Devleti yönetenler Kürt sorununun barışçıl yollarla çözme çağrılarına ‘Hayır, biz artık bu işi barışçıl bir çözüme ulaştırmak için değil askeri bir çözümle halledeceğiz. Bunu bir devlet zorbalığıyla çözeceğiz. Sindireceğiz, saldıracağız, bastıracağız’ demeye çalışıyor.”

“Yapılanlar en çok Bahçeli ve Perinçek’i heyecanlandırıyorsa bu sorgulanmalı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder