21 Ağustos 2019 Çarşamba

Facebook, sahte haberlerin önüne geçebilmek için “gerçek gazeteci” çalıştıracak

Geçmişten beri sahte haberlerle başı dertte olan Facebok, bunun önüne geçebilmek için gerçek gazetecileri işe alacak. Bu hamlenin etkili bir yöntem olabileceği öngörülüyor.

BOLD – Facebook, birçok kez sahte haberleri sürdürmekle suçlanmıştı. Özellikle son zamanlarda önüne geçilemeyen ve adeta bir çığ gibi büyüyen bu sahte haber akımıyla mücadele etmek için Facebook çareyi gerçek gazetecileri işe almakta buldu.

Bugün itibarıyla bir işe alım ilanı yayımlayan sosyal medya devi, mobil uygulama içinde özel bir haber bölümü oluşturarak bir gazeteci ekibi oluşturmayı planlıyor. Bu sayede platform, insanlara tamamen kişisel ve son derece alakalı bir sosyal medya deneyimi yaşatmak istiyor.

Facebook, Haber Sekmesi adını verdiği özelliğini yıl sonuna kadar aktif hâle getirmeye çalışıyor. Bu sekme haber kaynağından yani ana sayfadan bağımsız, yeni bir sekme olacak, güncel ve tamamen kişilerin beğenileriyle alakalı gerçek haberleri sunacak.

Zaytung haberi değil: Facebook’un yeni mottosu “Gelecek eşittir gizlilik”

Geçen yıl Facebook’un sahte haberlere karşı duruşunu sağlamlaştırmanın bir yolu olarak gazetecilik, iletişim ve dijital medya alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere burslar sunmuştu. Bu kapsamda 250.000 dolar tutarındaki Facebook Gazeteciliği Proje Bursu 5 yıl boyunca kullanılmak üzere 4 farklı kuruma hibe olarak verilmişti.

Yine geçmişte Facebook, sahte haberlerle ve bu haberleri sürdürmekle suçlanıyordu. Sosyal medya devinin tüm bu sebepler göz önüne alındığında gerçek gazetecilere bünyesinde yer vererek güvenilmez ve taraflı haberlerin önüne geçebileceği düşünülüyor.

Yakın bir zamanda Facebook’ta, Çin’e bağlı Facebook hesaplarının, sayfaların ve grupların kapatılacağı yönünde yayılan sahte bir haber, adeta bir bomba etkisi yaratmış ve büyük tepki toplamıştı.

110 tonluk bu elektrikli kamyonun şarjı hiç bitmiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder