20 Ağustos 2019 Salı

İzmir 3 gündür yanıyor: İsrail’e bile yardıma giden THY uçakları nerede?

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını, 3. gününde kontrol altına alınamadı. İsrail’deki yangına bile yardıma giden THK uçakları İzmir yangınına gönderilmedi.

BOLD – Geçen pazar günü öğle saatleri Karabağlar Tırazlı mevkisinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını 3’üncü gününde…

Gece boyunca yangının etkili olduğu 500 hektarlık alanda karadan çalışma yapan ekiplere havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopterler de destek verdi. Şu an itibariyle yangına 20 helikopter ile 200 arazöz müdahale ediyor.

Vatandaşlarında destek verdiği söndürme çalışmaları bölgede etkili olan rüzgar yüzünden sekteye uğruyor. Öte yandan yerleşim yerlerini henüz tehdit etmese de civar köylerdeki vatandaşlar orman yangınını endişeli gözlerle izliyor. Üç gündür devam eden yangın şehir merkezinden de görülüyor.

İLK DEFA GECE UÇUŞU YAPILDI

Orman yangınlarıyla mücadelede ilk kez gece uçuşu yapıldığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli “İnşallah öğleden evvel eğer önemli bir rüzgar çıkmazsa kontrol altına almayı ümit ediyoruz ama dediğim gibi yangın tamamen söndürülmeden biz bu işi söndürdük demeyiz. Ben bölgeden ayrıldığım zaman şundan emin olun; demek ki her şey kontrol altında, soğutma söndürme çalışmaları devam ediyordur. Biz tamamen bu işi emniyet altına alana kadar, başta ben olmak üzere tüm ekip buradayız. İnşallah en kısa zamanda neticeyi alacağız” ifadelerini kullandı.

THK UÇAKLARI HANGARDA YATIYOR MU?

Türk Hava Kurumuna ait söndürme uçaklarının İzmir’deki yangına müdahalede kullanılmaması tepkilere neden oldu. Siyasetçi Sinan Oğan iddiaları sosyal medya hesabından dile getirdi. Oğan İsrail’deki yangına bile müdahale eden uçakların İzmir’de kullanılmamasına şu ifadelerle tepki gösterdi, ”Bir tarafta İsrail’e kadar uçarak yangına müdahale eden THK’ya ait yangın söndürme uçaklarının hangarda yattığı iddiası, diğer tarafta günlerdir #izmirhalayanıyor doğal olarak soruyoruz #YangınUcaklarıNerede ? Irmağının akışına ölürüm Türkiye türküsü dinlemekle olmuyor!”

Bakara Makara Egemen Bağış’a ödüllendirme ataması

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder