23 Ağustos 2019 Cuma

AKP’li Yeneroğlu: Hukuksuz polis şiddetini meşru gösteren vatanı sevemez

AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Hukuksuz şiddeti ve linç kültürünü küçümseyen, meşru gösteren ve hatta savunan vatanı sevemez” dedi.

BOLD – Van’da psikotik bozukluğu olan gencin polislerce öldüresiye dövülmesine sosyal medyadan karşı çıkan Yeneroğlu, paylaşımına yönelik tepkiler üzerine bir açıklama daha yaptı. Yeneroğlu, “Hukuksuzluğu savunandan vatansever olamaz” ifadelerini kullandı.

BU ZALİMLİĞİ YAPANLAR YARGILANMALI

Van’da düzenlenen kayyım protestosunda, bir gösterici çok sayıda polis tarafından darp edilmiş ve polisler hakkında soruşturma açılmıştı. Yaşananlara tepki gösteren AKP milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Van’daki bu görüntüler korkunç. Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

MHP’Lİ VEKİL PKK SEVİCİLİĞİ İLE SUÇLADI

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, Yeneroğlu’nu sert bir dille eleştirdi. PKK seviciliği ile suçladı. AKP’de bir saniye bile durmaması gerektiğini söyledi.

HUKUKUN OLMADIĞI YERDE ADALET DE OLMAZ

Yeneroğlu ise cevaben, “Vatansever hukukun üstünlüğünü savunur. Hukuksuzluğu savunandan vatansever olamaz, çünkü hukuksuzluk illegaliteyi meşru kılar ve böylece hukuk devletinin altını oyar. Terör örgütlerinin hedefi de bu zaten. Hukukun olmadığı yerde adalet olmaz. Devlet ise adalet üzerine bina edilir” ifadelerini kullandı.

POLİS BİR ANNE KADAR ŞEFKATLİ OLMALIDIR

Yeneroğlu, şöyle devam etti: “Polisimiz gücünü silahından değil, hukukun kendisine münhasıran amme hizmeti için verdiği sınırlı yetki ve sorumluluktan alır. Atatürk en güzel biçimde tanımlamıştır: Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.”

Van’daki polis şiddeti hükumeti böldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder