24 Ağustos 2019 Cumartesi

Arınç, Babacan ve Davutoğlu’na ‘Muhalefet olmak size yakışmaz’ demiş

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, yeni parti kurma hazırlığında olan muhaliflerin iktidar olma şansları olmadığını ileri sürdü. “Onlara ‘Muhalefet olmak size yakışmaz dedim” ifadelerini kullandı.

BOLD – Arınç, yüzde 1’i hedefliyorlarsa onlara yakışmayacağını dile getirerek, “Siz AK Parti’de hizmetler yaptınız. Muhalefeti CHP, İyi Parti, HDP yapsın. Onlara ‘Muhalefet olmak size yakışmaz’ dedim. Nefsani sebeplerle veya şahsi duygularla bu partileri kurmasınlar” diye konuştu.

ARINÇ’IN DERDİ CUMHURBAŞKANIN OTORİTESİ İMİŞ!

Habertürk’ün haberine göre, Gül, Babacan ve Davutoğlu ile uzun yıllar çalıştıklarını hatırlatan Arınç, “Acıları, sevinçler paylaşan insanlardık. 2005’te İslam Konferansı Örgütü’nün zirve toplantısı vardı. Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer katılmayı reddetti. Sanıyorum laiklik ilkesi çiğnenir diye. Ben katıldım. Arkamda Sayın Abdullah Gül ve Sayın Ahmet Davutoğlu vardı. Bu tablonun ölünceye kadar devam etmesini isterim. Bugün AK Part’nin karşısına geçip muhalefet yapmayı düşünecek, Sayın Cumhurbaşkanımızın otoritesini sarsacak bir düşünceyi doğru bulmam.”

SİZE YAKIŞAN KENDİ HAYATINIZI YAŞAMAKTIR

Arınç, muhaliflere tavsiyelerde de bulundu: “AKP’de siyaset yapma imkanı bulamıyorsanız bize ve size yakışan şey kendi hayatınızı yaşamak ve Türkiye için doğru bildiklerinizi yazmak ve söylemektir. Şimdi bu arkadaşlar muhalefette eleştirdiğinde ‘Sen onlarla beraberdin’ diye vatandaşlar düşünmeyecek m? Siz bu zaafınızdan kurtulamazsınız.”

ERDOĞAN’IN 10 EKSİĞİ VARSA BENİM 50 EKSİĞİM VAR

Bülent Arınç, “Bu arkadaşlarımız yıllarca AK Parti’ye hayat verdilerse, şimdi nefsani sebeplerle veya şahsi duygularla bu partileri kurmasınlar. Ben Tayyip Erdoğan Bey’e bakıyorum 10 tane eksikliği varsa benim 50 tane eksikliğim var. O şu anda halk kahramanı. Onu o kadar çok seven insan var ki. Yurt dışında da milyonlar onu seviyor” diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZA KARŞI KÖTÜ DİL KULLANMAMALIYIZ

Parti kuracağı iddia edilenlerin fikirlerinin de dikkate alınması gerektiğini belirten Arınç, şöyle devam etti: “AK Parti çok büyük ve güçlü parti. 8-9 milyon üyesi var. Yeni bir dinamizmle başladığımız zaman yüzde 55’leri bile bulabiliriz, uzak ihtimal değil, gövde sağlam. Arkadaşlarımızın taleplerini, düşüncelerini makul bir şekilde dinleyebilmeliyiz. Bu insanlara karşı kötü bir dil kullanmamalıyız. Yağan yağmurda beraber ıslandık.”

PARTİ KURARLARSA ÇOK ÜZÜLECEĞİM

Eleştirileri kamuoyu önünde yapmadıklarının dile getiren Bülent Arınç, “Bizim prensibimiz var, kendi içimizde eleştirilerimizi yaparız. Bunları dışarıda çok tekrarlamayız. Dışarıda bunları tekrarlamak partinin gücünü düşürebilir. O yüzden kamuoyuna ekranlardan değil görüşme zeminleri arayarak bu düşüncelerimizi iletebiliriz. Bir yanlışa kapılıp da bu sebeplerle başka parti kuracak olurlarsa çok üzüleceğim, onlar adına da kendi adıma da inşallah böyle bir yanlışa düşmeyecekler” dedi.

“Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok isim insan yüzüne çıkamaz”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder