22 Ağustos 2019 Perşembe

Kayyım gerginliği giderek tırmanıyor

HDP’li 3 büyükşehir belediyesine kayyım atanmasının ardından bölgede yaşanan gerginlik giderek artıyor. Diyarbakır’da eylemler sürerken, HDP Eş Başkanı Sezai Temelli Van’a sokulmuyor. İzmir’de ise avukatlara gözaltı var.

BOLD – Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor. Diyarbakır’da sokak eylemleri devam ediyor. Milletvekilleri ve HDP polis ablukasında eylemlerine devam ediyor.

POLİS TOMALARLA ABLUKAYA ALDI

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde toplanan HDP milletvekilleri ve yurttaşlar, yüzlerce polis ve TOMA’larla ablukaya alındı. Açıklamaya katılan yurttaşlardan sık sık “Amed bizim irademizdir” sloganları attı. Açıklamaya, TİP Genel Başkan Yadımcısı Barış Atay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin görevdene alınan Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Kürt partilileri temsilcileri ve HDP milletvekilleri katıldı.

SALDIRIYI DİRENEREK PÜSKÜRTECEĞİZ

MA’nın haberine göre, Diyarbakır’da kayyum atamalarını protesto eden milletvekilleri, Kürt partileri temsilcileri ve yurttaşlar, açıklamadan sonra oturma eylemine geçti. HDP’li vekil Hişyar Özsoy, “İşgali reddediyoruz” derken, TİP’li vekil Barış Atay ise, “Saldırıyı direnerek püskürteceğiz” dedi.

SEZAİ TEMELLİ VAN’A SOKULMUYOR

Kayyım atanan Van’a doğru yola çıkan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün içinde bulunduğu araçlar, Tatvan’da polis noktasında bekletiliyor. Van’da da Temelli ve Öztürk’ü karşılayacak partililerin de geçişlerine izin verilmiyor.

BİLİNÇLİ OLARAK BEKLETİLİYORUZ

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, saatlerdir bilinçli olarak oluşturulan araç kuyruğunda bekletildiklerini söyleyerek, “Bilinçli olarak yolun iki tarafı kesilerek uzun araç kuyrukları oluşturuldu. Biz de şuan kuyrukta bekliyoruz. Yolun iki şeridi de tıkalı olduğu için hiçbir yerden geçiş yapamıyoruz” dedi.

AVUKATLARA POLİS TARAFINDAN DARP VE GÖZALTI

Çağdaş Hukukçular Derneği ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atama kararını protesto etmek amacıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Eyleme izin vermeyen polis, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nu avukatlardan uzaklaştırdı. Ardından avukatlara sert müdahalede bulunan polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

4 MUHTARIN YERİNE DE KAYYIM ATANDI

Öte yandan Batman Valiliği, 3 mahalle muhtarı ve 1 köy muhtarını görevden alarak yerlerine kayyum atadı. Batman’da Çay, Korik ve Bağlar mahalle muhtarları ile Kösetarla köyü muhtarları, hakların açılan davalar ve soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevden alındı. Görevden alınan muhtarların yerlerine Batman Valiliğince kayyum atandı.

Görevden uzaklaştırmalar ilçe belediyelerine de sıçradı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder