20 Ağustos 2019 Salı

AKP İstanbul Eski İl Başkanı: Başkanlığa evet dediğim için pişmanım

Ahmet Davutoğlu ekibindeki isimlerden AKP İstanbul Eski İl Başkanı Selim Temurci, başkanlık sistemiyle ilgili, “Hata yaptık. Evet dedim, pişmanım. Bazı şeyleri görmedik” açıklaması yaptı.

BOLD Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube üzerinden yaptığı 10. Köy programına katılan Temurci, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tayyip Erdoğan’ın yetkilerini artıran başkanlık sistemiyle ilgili konuşan AKP İstanbul Eski İl Başkanı Temurci, “Hata yaptık. Evet dedim, pişmanım. Bazı şeyleri görmedik. Bir ülkede demokrasinin olabilmesi için, hukukun üstünlüğünden bahsedebilmemiz için önce kuvvetler ayrılığının olması lazım. Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde demokrasi yoktur” dedi.

 

 

‘BU GÜÇLE BAŞKA BİR FANİNİN CUMHURBAŞKANI OLMASINI ASLA İSTEMİYORUM’

Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasinin olmazsa olmaz şartı bu olduğu için, AK Parti ilkelerinin de bize salık verdiği düşünce bu olduğu için her toplantıda bu gerçekleşiyor mu diye sorduk. Uygulamaya baktığımızda ise bu güçle ben başka bir faninin Türkiye’de Cumhurbaşkanı olmasını asla istemiyorum. Gördük ki ülkede kuvvetler ayrılığı değil birliğini oluşturduk. Bizim bundan çıkmamız lazım. Yargıyı özgürleştirmemiz lazım. Yürütmeyi özgürleştirmemiz lazım.”

Erdoğan’ın korumalarından avukata dayağa ‘orantılı müdahale’ kalkanı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder