21 Ağustos 2019 Çarşamba

Kayyım darbesini haberleştiren gazetecilere çıplak arama

Diyarbakır, Mardin ve Van’da belediyelere kayyım atanmasının ardından yaşanan protesto gösterilerini izlerken gözaltına alınan gazetecilere polisler tarafından çıplak aramaya maruz bırakıldığı belirtildi.

BOLD – Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Haber takibi esnasında 6 gazeteci arkadaşımızda darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltındaki arkadaşlarımız hukuksuzluk içinde hukuksuzluğu yaşayarak çıplak aramaya maruz bırakıldı.

 

Jinnews muhabiri Rojda Aydın

Gazetecilere dönük bu uygulamalar haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya dönük olmakla birlikte, protestolar sırasında halka uygulanan şiddetin ve müdahalelerin görünmemesini de amaçlamaktadır.

Evrensel gazetesi yazarı Dr. Ayşegül Tezören

‘DERHAL SERBEST BIRAKILMALILAR’

Böylesi bir tutumu kabul etmemiz mümkün değildir. Öncelikle gözaltına alınan üyelerimizin de içinde yer aldığı meslektaşlarımız, Jinnews muhabiri Rojda Aydın, Mezopotamya Ajansı editörü Ziyan Karahan ve muhabirleri Mehmet Şah Oruç, Ahmet Kanbal, Evrensel gazetesi yazarı Dr. Ayşegül Tezören, gazeteciler Nurcan Yalçın, Halime Parlak, Yelda Çiçek, Vedat Dağ, Tümen Anlı, olmak üzere tüm gözaltındaki yurttaşların derhal serbest bırakılmalı.”

HRW’den Türkiye’ye kayyum eleştirisi: Derhal görevlerine iade edilmeli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder