21 Ağustos 2019 Çarşamba

Vergiler zamlar yetmedi AKP şimdi de vatandaştan ‘cezaevi haracı’ kesmeye başladı

Vatandaşların kamulaştırılan gayrimenkulleri için yapılan ödemelerden “cezaevi harcı” adı altında kesinti yapıldığı ortaya çıktı. Hükumetin, cezaevi harçlarını 88 bin kişilik 137 yeni cezaevi inşaatında kullanacağı belirtiliyor.

BOLD CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, cezaevi harcını TBMM’de gündeme getirdi. Tarhan, “Okul yapımı, üniversite yurdu gibi gerekçeler bir nebze anlaşılabilir. Ancak vatandaşın kamulaştırma bedelinden alacağı paraya ‘Cezaevi Yapımı Harcı’ adı altında el koymak haramzade devlet yönetimidir” dedi.

‘VATANDAŞ CEZAEVİNE NEDEN ZORLA PARA ÖDESİN’

Tarhan, TBMM’de yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Vatandaşın bir arazisi, evi, tarlası var. Bu alan kamulaştırılıyor, karşılığında devlet vatandaşa bir para ödüyor. Ancak ödenen paradan cezaevi harcı kesiyor. Vatandaş cezaevi için neden zorla para ödesin. Zoraki cezaevi harcı kesilmesi, Anayasa’ya da aykırıdır.”

88 BİN KİŞİLİK 137 YENİ CEZAEVİ

AKP hükumetinin, kapasitesinin üzerinde 280 bin tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevlerine yenilerini eklemeyi planladığı daha önce gündeme gelmişti.  Bu kapsamda Adalet Bakanlığı, 88 bin kapasiteli 137 cezaevi yapıyor. Haziran 2019 itibariyle Türkiye’de inşaatı devam eden 114, ihale aşamasında ise 23 ceza infaz kurumu bulunuyor. Kamulaştırma adı altında kesilen cezaevi harçlarının yeni cezaevlerinin yapımında kullanılacağı belirtiliyor.

Tıka basa dolan cezaevleri alarm veriyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder