24 Ağustos 2019 Cumartesi

Tahliye talebi 3 kez reddedilen kanser hastası KHK’lı öğretmen Tacettin Toprak öldü

AKP’nin KHK ile önce işsiz bıraktığı sonra da cezaevine attığı hasta tutuklu Tacettin Toprak hayata gözlerini yumdu. Kanser hastası öğretmen, bugün Manisa Kırkağaç’ta toprağa verilecek.

BOLD – İleri düzeyde mesane kanseri olan Tacettin Toprak, cezaevinde hastalığının ilerlemesi nedeniyle tahliye talep etti. Ancak mahkeme tam 3 duruşma sonra tahliyeye onay verdi. Bu süreçte kanserin, ihmal nedeniyle akciğerlere sıçradığı belirlendi. Tahliye sonrası hastanede tetkikleri yapılan Toprak için doktorlar, bir şey yapamayacaklarını söyledi.

36 yaşındaki Tacettin Toprak, eşi ve iki minik evladının gözleri önünde yetkililer tarafından ölüme sürüklendi. Toprak’ın vefat haberini, durumunu çok yakından takip eden İnsan hakları savunucu ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bugün verdi.

Gergerlioğlu, ihmallere dikkat çekerek Toprak’ın yaşadığı sıkıntılara değindi. KHK’lı öğretmenin, geride acılı bir eş ve 2 çocuk bıraktığını aktardı ve bugün Manisa Kırkağaç’ta toprağa verileceğini duyurdu.

ÇAĞRI YAPMIŞTI

Gergerlioğlu, 8 Ağustos’ta Tacettin Toprak için mahkemeye “Tahliye edin” çağrısı yapmıştı. İki gün sonra tahliye edilen Toprak’ın doktor raporlarının hiçe sayılarak aylarca içerde tutulduğunu ve bu nedenle de hastalığının ilerlediğini kaydetmişti.  Toprak’ın tahliye talebine mahkeme 3 kez ret kararı vermişti. Gergerlioğlu, tahliye kararı vermeyen mahkemeye tepki göstermiş  ve “Ölene kadar mı tutacaksınız? Tabutta mı tahliye edeceksiniz” diye sormuştu.

Tacettin Toprak, iki hafta önce tahliye edildikten sonra hastanede makineye bağlı şekilde nefes alabiliyordu.

“Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok isim insan yüzüne çıkamaz”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder