22 Ağustos 2019 Perşembe

Hacılardan Diyanete zor soru: Vurgun mu var işi mi bilmiyorsunuz?

Diyanetin yaptığı kura çekilişiyle para vererek hacca giden vatandaşlar, verilen hizmete isyan etti: “Aldıkları paranın hakkı verilmiyor. Ya ortada bir vurgun var ya da Diyanet bu işi bilmiyor.”

BOLD – Kurayla hacca gitmeye hak kazananlar arasında en az 23 bin 500 TL ödeyerek Diyaneti tercih edenler hizmetlerin kalitesizliğinden şikayetçi.

Otel odası, yemekler ve servis hizmetleri hacıların tepki gösterdiği konuların başında geliyor. Özel şirketlerdeki ring araçlarının çok daha sık ve az kişi olduğunu belirten H.P, insanların Diyanetin servis araçlarındaki yoğunluktan şikayetçi olduğunu belirtti. 21 Ağustos tarihinde servis aracında çekilen videoda ise yaşlı insanların ayakta yolculuk yaptığı görülüyor.

KUTSAL VAZİFELERİNDEN DOLAYI SES ÇIKARMIYORLAR

Diyanetin kura çekilişi sonucu hacca giden H.P, hacca gidecek insanlara büyüklerinin “Oraya gittiğinizde şeytan sizinle çok uğraşacak, size tokat atılsa bile siz sesinizi çıkarmayın” şeklinde tavsiyesi olduğunu, insanların da bu yüzden ses çıkarmadığını söyledi. Cumhuriyet’in haberine göre, hacca giden vatandaşlar otellerdeki şartları “Kahvaltıda domates salatalık peynir bile olmuyor bazen. Akşamları tek çeşit yemek çıkıyor. O da kuru fasulye ve nohuttan ibaret” sözleriyle anlattı.

“BU PARANIN HAKKI VERİLMİYOR”

H.P., “İnsanlardan iyi paralar toplanıyor. Ama bu paranın hakkı verilmiyor. Akla gelen iki soru şu… Bu paranın hakkı verilmiyor. Ya ortada bir vurgun var ya da Diyanet bu işi bilmiyor, beceremiyor” dedi. 80 bin kişinin katıldığı hac organizasyonunda kişi başı ödenen ücret en düşük ücretli olan 4 kişilik oda tercihli konaklama 23 589 TL. İki kişilik odaların fiyatları ise 31 516 TL. Otel tercihli konaklamalarda ise 63.607 TL’ye kadar odalarda kalmak mümkün.

Diyanetin kurasıyla hacca giden bir diğer yurttaş ise “Yüzde 60’ına mecbur kılıyorlar. İnsanlar buraya gelmek zorunda. İnsan kutsal topraklara geldiğine pişman olur mu? Ediyorlar yani.” dedi.

“İLK DEFA BÖYLE BİR SORU GELDİ”

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanlığı çalışanı Şemsettin Kandemir, ‘Yurttaşların otelde ve servis araçlarında yaşadığı sorunlar doğru mudur? şeklindeki sorumuzu “İlk defa böyle bir soru geldi” diyerek yanıtladı. İletişime geçtiğimiz Diyanet İşleri Başkanlığının basın müşavirliği ise haber hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Vatandaşın ekonomiye duyduğu güven yüzde 14.5 azaldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder