22 Ağustos 2019 Perşembe

Seçmen Ali Babacan’ın dürüstlüğü konusunda mutabık

Ali Babacan’ın, Abdullah Gül’ün desteği ile kuracağı partiye oy verecek olan da vermeyecek olan da, Babacan’ın temiz ve dürüst bir insan olduğu konusunda mutabık.

BOLD – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hainlik ve ümmeti bölmekle suçladığı yeni oluşumun önümüzdeki ay çalışmalarına hız vermesi bekleniyor. Sokakta ise destekleyeceğini söyleyen de “Benden oy alamaz” diyen de “Ali Babacan temiz-dürüst bir insan” cümlesinde uzlaşıyor.

AKP ZAYIFLIYOR YERİNE YENİSİNİ KOYMAK GEREK

Ahval’da yer alan habere göre, eski bir AKP seçmeni olan Mehmet Şeker, “Ali Babacan’a oy veririm, kendisini çok iyi buluyorum” dedi. Şeker, “Çünkü AK Parti zayıflıyor ve yerine yenisini koymak lazım. Zaten Babacan da çok dürüst bir adam, başa gelmesini çok isterim” ifadelerini kullandı.

Sakıp Beyaztürk ise, “Ali Babacan dürüst bir insandır, dürüst bir siyasetçidir, oy veririz niye olmasın? Ben AKP üyesiyim ama yeni bir partiye ihtiyaç var” dedi.

EĞER KÖSTEK OLUNMAZSA BAŞARILI OLABİLİR

Muhittin Sakarya ise şunları dile getirdi: “Bu ülkenin yeniden düzeleceğine inanmıyorum artık. O hale getirdik ki, insanlıkla değil insanların DNA’sıyla oynadık. Eğitim sistemimiz düzelmeden bu ülkenin düzelmesi mümkün değil. Ben Ali Babacan’ı iyi bir insan olarak biliyorum. Eğer köstek olunmazsa başarılı olabilir. AK Parti’nin tabanından oy alır, çünkü dürüst bir insan, esnaf bir insan, Türkiye’yi tanıyan bir insan.”

BU HÜKÜMET TAMAMEN CIVITTI

Yaşar Zeynel Karakuş ise, “Ali Babacan’a oy verebilirim” diyerek, nedenlerini şöyle açıkladı: “Bu hükümet artık tamamen cıvıttı işi. Kendi menfaatleri doğrultusunda yaşıyorlar. Halkı hiç duymuyorlar. Suriyeliler meselesi malum. Bir de erken emeklilik konusundaki tavırları nedeniyle kesinlikle gitmeliler. En son İmamoğlu’na oy verdim, daha önce AK Parti’ye oy veriyordum.”

BABACAN’I HÜKÜMETTEYKEN BEĞENİYORDUM

Babacan’ı hükümetteyken beğendiğini söyleyen Bahattin Sucu ise, “Tayyip Erdoğan’la kim anlaşabiliyor ki, o anlaşsın” dedi. Babacan’ın partisine oy vermeyeceğini, çünkü AKP ile aynı politikaları yürüteceklerinden endişe ettiğini belirtti.

ALLAH ONLARIN HEPSİNİN BELASINI VERSİN

AKP’ye çok tepkili vatandaşlardan Mustafa Fındık, “Ali Babacan’ı tanımam, tanımak da istemem. Allah onların hepsinin belasını versin” şeklinde konuştu. Babacan’a destek vermeyeceklerini söyleyenlerin en önemli eleştirisi, yeni oluşumun AKP’nin kötü bir taklidi olma ihtimali. Mesut Şıktaş ise şunları söyledi: “Ali Babacan’a oy vermem, bunlar beraber çalışıyordu zaten. Şimdi işler zora düşünce yeni parti kuruyorlar. İnsanlar aç sefil. Ali Babacan da onlar gibi aynı yolun yolcusu. Al birini vur ötekine.”

CHP’LİLER YENİ PARTİ FİKRİNİ DESTEKLİYOR

Sokaktaki CHP’liler ise oy vermeseler bile, yeni partinin kurulması fikrini destekliyor. İsmail Türkdoğan, “Babacan’ın parti kurması iyi olur, partilerin çoğalması da. En azından şu andaki hükümeti sallar biraz. Zaten sallantıdalar da. Bence AKP tabanından biraz desteK alırlarsa başarırlar. İlk etapta yüzde 15-20 arası alır sanırım, ondan sonra oturur zaten, İyi Parti gibi” dedi.

Davutoğlu ve ekibi Mahçupyan’ın evinde mi buluştu?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder