23 Ağustos 2019 Cuma

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yeni teamül: CHP’ye dokunan komutan yanar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılayan komutanın ceza almasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Anıtkabir’e alan komutan sürgün edildi.

BOLD – Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almadan yaptığı Anıtkabir ziyareti sırasında Anıtkabir komutanı olan Albay Cüneyt Rakunt, görevinden alındığı ve Genelkurmay Karargâhına gönderildiği ortaya çıktı.

ANITKABİR ZİYARETİ OLAY OLDU

İmamoğlu, 31 Mart seçimlerini kazanmasının hemen ardından AKP’den gelen itiraz tartışmaları sürerken 2 Nisan’da Anıtkabir’i ziyaret etmiş, Anıtkabir Özel Defteri’ni de “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” unvanı ile imzalamıştı. Milli Savunma Bakanlığı ise ziyaretin ardından, Anıtkabir avlusunda slogan atılmasını gerekçe göstererek personelin ikaz edildiğini duyurmuştu. Bakanlık yetkilileri ise İmamoğlu’nun “belediye başkanı” unvanıyla imza atması ile ilgilenmediklerini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Anıtkabir ziyaretinin ve Anıtkabir Özel Defteri’nin “belediye başkanı” unvanı ile imzalanmasının usule aykırı olduğunu belirterek “Orada buna kılavuzluk yapanlar, onlar da yanlış kılavuzluk yaptılar” demişti. Haziran 2018’de Anıtkabir Komutanlığı’na atanan Albay Rakunt, 2018 Ağustos YAŞ toplantıları sırasındaki Anıtkabir ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik etmişti. 2019 yılı ağustos ayı YAŞ toplantılarının başında gerçekleşen Anıtkabir ziyaretinde Erdoğan’a Rakunt’un yerine Albay Hakan Osman Sert’in eşlik ettiği görüldü. Albay Hakan Osman Sert’in Anıtkabir Komutanı olarak atandığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’NU KARŞILAYAN KOMUTAN DA YANDI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde askeri törenle karşılayan üs komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer hakkında da soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından ”uyarı” cezası verildi.

Üs komutanı Tuğgeneral Ahmet Biçer hakkındaki soruşturmayı bizzat Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı yürüttü ve hazırladığı raporu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a sundu. Ardından ceza çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder