23 Ağustos 2019 Cuma

Almanya’da ırkçı gösterilere sebep olan cinayetin Suriyeli sanığına 9.5 yıl hapis cezası

Almanya’nın Chemnitz kentinde Daniel H. adlı kişiyi bıçaklayarak öldüren Suriyeli göçmen Alaa S, suçlu bulundu ve 9.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BOLD – Suriyeli Alaa S, geçen yıl ağustosta 35 yaşındaki Daniel H’yi bir sokak kavgası esnasında bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından yakalanan sanık, Chemnitz Eyalet Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Davada kararı açıklayan hakim, sanık Alaa S’in şu an firari olan Iraklı diğer zanlı ile birlikte “tehlikeli adam yaralama” ve “kasıtsız adam öldürme” suçunu işlediğine hükmetti. Suçlu bulunan Alaa S, 9.5 yıl hapis cezası aldı.

“DELİLLER YETERSİZ” SAVUNMASI

Güvenlik gerekçesiyle Dresden’de görülen davada hakim savcılığın talep ettiği 10 yıl hapis cezasına yakın bir karar vermiş oldu. Alaa S’in avukatları ise müvekkillerinin suçlu olduğunu ortaya koyan delillerin yetersiz olduğunu öne sürerek Alaa S. için beraat talep etti. Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Alaa S’in avukatı Ricarda Lang, hukuki mücadeleye devam edeceklerini ve kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

DEFALARCA BIÇAKLADILAR

Ağustos 2018’de Chemnitz’de düzenlenen bir kent şenliği sırasında çıkan sokak kavgasında, Alaa S. ile şu an firari olan ve aranan Iraklı zanlının, 35 yaşındaki Daniel H’yi defalarca bıçakladıkları ve ikinci bir kişiyi de sırtından bıçaklayarak yaraladıkları belirtiliyor. Daniel H, olay yerinde hayatını kaybetmiş ve ardından Chemnitz kentinde haftalarca ırkçı gösteriler düzenlenmişti. Aşırı sağcıların şiddet eylemlerine sahne olan gösteriler uzun süre Almanya gündemini meşgul etmişti.

Türk yargısının fotoğrafını çeken rapor: Yargı bağımsızlığının yok edilişi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder