20 Ağustos 2019 Salı

ROK etik tartışmasıyla döndü: ‘Ahlak mı, reyting mi?’

Boşnaklara yaptığı hakaret yüzünden 21 ay ekrana çıkamayan Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV ekranlarına geri döndü. Dönüşü, sosyal medyada “ahlak mı reyting mi” tartışmasını başlattı.

BOLD – Beyaz TV’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ programında Boşnaklara hakaret ettiği için tepki çeken ve hakkında yasal işlem başlatılan Rasim Ozan Kütahyalı ekranlara geri döndü. Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol programı ile yeniden ekranlara çıkan Kütahyalı 21 ay önce söylediği sözler için özür dileyerek programa başladı.

Kütahyalı, programda bağımsız Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegovic’in sözleri ve resmiyle konuşmaya başladı. Kütahyalı özür konuşmasında, “Ben Aliya İzzetbegoviç hayranı bir insanım. Ben Boşnak kardeşlerimden tekrar, tekrar özür diliyorum. Bana düşman olanlar bu sözleri kullanarak bana saldırdılar. Kendi meselelerine asil Boşnak halkını karıştırmasınlar” ifadelerini kullandı. Rasim Ozan Kütahyalı dönüşünü sosyal medya hesabından ‘Nerede kalmıştık’ mesajıyla da duyurdu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ VAR

Rasim Ozan Kütahyalı’nın yeniden ekranlara çıkartılmasının nedeninin reyting kaygısı olduğu iddia edildi. Canlı yayında Boşnaklara hakaret eden Kütahyalı’nın reyting kaygısıyla yeniden ekranlara çıkartılması sosyal medyada tepki topladı. ‘Ahlak mı reyting mi’ etiketine paylaşım yapan sosyal medya kullanıcıları reyting kaygısıyla Kütahyalı’yı tekrar ekrana çıkaran kanal yöneticilerine tepki gösterdi.

Geçen hafta gündeme gelen Rasim Ozan Kütahyalı’nın ekranlara döneceği iddiası çok sayıda Boşnak dernek ve sivil toplum kuruluşunun tepkisini çekmişti. Kütahyalı’nın, canlı yayında Boşnaklarla ilgili söylediği sözlerden dolayı “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan yargılanması devam ediyor.

‘İhbar var’ diyerek gazeteci Ayşegül Tözeren’i gözaltına aldılar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder